Dobra provera pred start prvenstva!
14.08.2012. godine

FC „Vujadin Boškov“ Novi Sad

Gledalaca : 200

Sudija : Branko Labus (Novi Sad)

Strelci : Jao (23 min.), Spremo (65 min.) i Ivanić (86 min.) za Vojvodinu, a Dragićević (15 mi.n) za Mačvu

Vojvodina : Žakula, Nikolić (Pavlović), Branković, Đurić (Petrić), Karan, Ađuru (Sekulić), Radoja (Kosović), Ivanić, Deletić (Ferati), Škuletić (Spremo), Jao

Mačva : Stepandić, Pejović, Miletić, Zarić, Ristivojević, Đukanović, Dragićević, Lekić, Caković, Ilić, Panjković

Igrali su još : Radukić, Milisavljević, Todorović, Panić, Radovanović, Milinković, Samurović, Živanović, Pavlović, Živković, Tarbuk

Dva stara rivala i sportska prijatelja iz davnašnjih vremena odigrali su zanimljivu prijateljsku utakmicu u kojoj je trijumfovao novosadski superligaš. Fudbaleri iz Šapca predstavili su se publici u FC „Vujadin Boškov“ u zaista lepom svetlu. Odlično taktički i solidno tehnički potkovani „čivijaši“ su bili potpuno ravnopravan rival renomiranom domaćinu tokom prvih 45 minuta.
Na početku susreta, u 4. minutu Škuletić je nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru, a sudija labus je potpuno opravdano dosudio kazneni udarac. Najstrožu kaznu izveo je Radoja, no njegov udarac u levi donji ugao panterskim skokom zaustavio je odlični golman Stepandić.
Šapčani su prvi došli do prednosti i to u 15. minutu kada je Dragićević odlično reagovao na dobar centaršut sa desne strane i udarcem glavom savladao Žakulu.
Vođstvo „crveno-crnih“ trajalo je 8 minuta. Tada su Škuletić i Jao odigrali dupli pas na ivici šesnaesterca, a napadač iz Gane spretno je zaobišao golmana Stepandića i jednog odbrambenog igrača gostiju i poslao loptu u mrežu.
Kako je počelo drugo poluvreme, Vojvodina je sve više stezala obruč oko gola gostiju i u 65. minutu došla u vođstvo golom Milana Sprema. Prethodno je Ivanić poslao upotrebljivu dubinsku loptu iza leđa odbrane Mačve, Spremo je iz pozadine utrčao i hladnokrvno matirao golmana Radukića.
Konačan rezultat postavio je Mirko Ivanić nekoliko minuta pre kraja utakmice. Isti igrač je i započeo akciju uposlivši Sprema na desnom krilu. Vižljasti napadač oslobodio se svog čuvara, ušao u kazneni prostor i šutirao iskosa ali je Radukić (na svoju nesreću) samo kratko odbio loptu tačno na noge Ivaniću koji je golom završio akciju koju je sam i započeo.