SAOPŠTENjE  FK“MAČVA“
Posle incidenta koji se dogodio protekle nedelje rukovodstvo Fudbalskog kluba Mačva iz Šapca uputilo je saopštenje nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije, rukovodstvu FS Regiona Zapadne Srbije, Premijeru Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti:


SAOPŠTENjE IZVRŠNOG ODBORA FK“MAČVA“

Poštovani,
u poslednje četiri godine rukovodstvo FK“Mačva“ ušlo je u otvorenu borbu protiv svih negativnih pojava u našem fudbalu. Prvo smo očistili sopstveno dvorište.
Klub posluje po zakonima Republike Srbije i po svim propisima FSS,UEFA I FIFA, u šta se svako ko želi može lako da se uveri. Mnogo veći problem , koji ni do danas ne uspevamo da rešimo nastao je kada smo pokušali da do sportskih rezultata dođemo poštenim,sportskim putem. Kako nam se već četvrtu godinu za redom u Srpskoj ligi grupa Zapad , dešavaju iste stvari, rešili smo da sve do kraja isteramo na čistac.
O svemu smo Vam već pisali, ali da Vas potsetimo:

- U godini kada je Fk“Mladi Radnik“ ušao u Prvu ligu Srbije, ostala je gorka pilula iz derbija u Požarevcu koji je rešio sudija Sudinac, i po našem prigovoru na suđenje dobio slabu ocenu i suspenziju, a mi ostanak u Srpskoj ligi.
- U jeseni kada je Fk“Sloboda“ Užice krenula na sve ili ništa, rešili smo da svaku utakmicu snimamo sa tri kamere...vrlo brzo smo posle pobede u Užicu sa 2:0, prestigli Fk“Slobodu“, nanizali devet uzasopnih pobeda, i onda u Priboju sudijska trojka koja je dobila lošu ocenu zbog nedosuđenog kazn.udarca za Fk“Mačva“ učinila je da u igru uđe i Fk“Radnički“ Kragujevac...pred sam derbi u Kragujevcu, posle povrede našeg prvog golmana, FSS je u reprezentaciju pozvao našeg rezervnog golmana, tada i nikada više...gol u Kragujevcu nam je branilo dete od 16 godina...i pored toga sudija Burojević, jedan od junaka naše priče , taj dan je delio“pravdu“.
- Sledeće godine svi su nas plašili logistikom i bogatsvom Fk“Jedinstvo Putevi“..6-7prigovora Kus nam je uvažio, kažnjavao sudijske trojke koje su nam sudile, bodove nam niko nije vratio.. krajnji rezultat je bio isti...
- U tekuću takmičarsku sezonu ušli smo sa verom da će nam rukovodstvo FSRZS konačno obezbediti regularne uslove za takmičenje.Promenjen je komesar za suđenje...Prve greške sudija na našu štetu smatrali smo da su plod neiskustva mladih sudija..bez krajnje namere..sve do derbija u Požarevcu, gde nas je čekao stari „prijatelj“-sudija Burojević, uz podršku posmatrača, ni manje ni više samog komesara za suđenje FSRZS gosp.Matovića ,koji je ocenio sudiju dobrom ocenom...KUS je po našem prigovoru presudio da je sudija loše odsudio utakmicu i kaznio i sudiju i posmatrača.Derbi smo izgubili...ovog proleća imali smo ponovo čast da nam posmatrač u Čačku na utakmici protiv Fk“Sloboda“ bude komesar Matović...sudije su dobile dobre ocene...snimak pokazao da nam je poništen gol posle dosuđenog ofsajda našeg igrača na našoj polovini terena! Pomoćne sudije su suspendovane do daljnjeg..za cirkus od suđenja koji je videla sportska Srbija na internetu, još uvek čekamo odluku Kusa..Da nismo samo mi meta ovakvog pomašanja, pokazala je i poslednja utakmica u Beloševcu, gde je favorizovan Fk“Sloga“ iz Petrovca do tri boda došao posle lošeg suđenja kompletne sudijske trojke, u kojoj je naravno, a ko drugi?, bio i sudija Burojević. Fk“Pobeda“ Beloševac o ovom događaju obavestio je sportsku javnost, a prigovor na suđenje poslat je Kusu FSS.
- Zbog svega toga obraćamo Vam se sa zahtevom:
1. Sazivanje vanredne sednice I.O FSRZS posle sramnih suđenja u Beloševcu i Čačku.
2. HITNA smena komesara za suđenje Matović Milenka.
3. Da sve derbije do kraja prvenstva sude sudije sa više liste uz pratnju specijalnih posmatrača.
4. Da se sve utakmice timova koji pretenduju na prvo mesto snimaju i da snimke u svkom trenutku može dobiti svaka zainteresovana strana.


Svesni smo da se mnogi smeju našem pokušaju da na ovakav način budemo šampioni, da smo trn u oku mnogih koji su postavili temelje „sigurnih“ prolaza u više rangove.To nas neće skrenuti sa zacrtanog puta . Za one koji ne znaju da jeFk“Mačva“ osnovana 1919 godine, i tone na papiru , kao što to mnogi danas rade…1930 i 1931 igrali smo Prvu ligu Kraljevine Jugoslavije.1951 i 1952 bili smo i prvoligaši SFRJ.Iznedrili smo mnogo vrsnih igrača i reprezentativaca..među njima i tri kapitena reprezentacije : Milorada Arsenijevića, Vojkana Melića i Miroslava Đukića…Bez obzira na bogatu istoriju kluba, na naš doprinos razvoju srpskog fudbala u poslednjih 100 godina, bićemo primorani da posegnemo krajnjim merama u isterivanju sportske pravde, ukoliko nadležni organi FSS i FSRZS ne stanu u našu zaštitui ne ispune naše zahteve.O našim problemima obavestićemo FIFU , UEFU , i najviše Državne organe .
U krajnjoj liniji ,ako to sve ne bude dalo efekta, bićemo primorani da ugasimo Fk“Mačva“ i istupimo iz svih takmičenja u kojima naše selekcije učestvuju.

Srdačan pozdrav,
Predsednik I.O.FK“Mačva“
Dragorad Tomić