Nove ostavke u Mačvi
Dosadašnji V. D. predsednika kluba i predsednika Skupštine Fudbalskog kluba „Mačva“, Milovan Stepandić i Dragojlo Lazić, podneli su ostavke na te funkcije u toku današnjeg dana. Milovan Stepandić je na funkciju V.D. predsednika imenovan posle neopozive ostavke prvog čoveka kluba, Dragorada Tomića 08.05.2013. godine. Iako još nije određen tačan datum, očekuje se da odmah po okončanju prvenstva, bude organizovana izborna skupština na kojoj će šabački crveno – crni dobiti novo rukovodstvo.

KOMPLETAN TEKST OBAVEŠTENJA:


Šabac 29.05.2013. godine

GRADSKOJ UPRAVI ŠABAC

GRADONAČELNIKU MILOŠU MILOŠEVIĆU

ZAMENIKU GRADONAČELNIKA NEMANJI PAJIĆU



Poštovani,

kao što Vam je poznato, Predsednik UO Fk Mačva Dragorad Tomić podneo je neopozivu ostavku 08.05.2013. godine. Iste večeri formirana je Radna grupa sa zadatkom da takmičenja svih selekcija kluba privede kraju. Radnu grupu čine: VD Predsednik Milovan Stepandić, Predsednik Skupštine Dragojlo Lazić i članovi UO fk Mačva Sovranije Čonjagić, Slavko Radovanović i Srđan Prstojević.
Na sastanku radne grupe održanom 29.05.2013. godine (nije prisustvovao S. Čonjagić) jednoglasno smo zauzeli stav da vam se obratimo i obavestimo o sledećem:
1. Neophodno je u što kraćem roku organizovati Skupštinu kluba. kako se prvenstvo završava 09.06.2013., smatramo da Skupštinu treba organizovati neposredno po završetku prvenstva zbog potrebnog vremena za organizaciju kluba kako za letnje pripreme (početak jula) tako i za prvenstvo koje počinje u avgustu mesecu.
2. Želimo da Vas obavestimo da je Predsedniku Skupštine Fk Mačva Dragojlu Laziću istekao mandat i da isti ne želi da bude ponovo biran za mesto Predsednika Skupštine kluba.
3. Obaveštavamo vas da VD Predsednik UO Fk Mačva Milovan Stepandić ne želi da se kandiduje ni za člana UO a ni za predsednika UO na predstojećoj Skupštini.
4. Kao radna grupa želimo da vodimo klub samo do kraja takmičarske sezone. kako nismo zainteresovani za izbor i reizbor na predstojećoj Skupštini kluba, ne želimo da učestvujemo u radnjama za pripremu Skuštine. Obaveštavamo Vas kao najvećeg finansijera Fk Mačva, da odredite lice koje će biti Predsednik Skupštine Fk Mačva a isti će poštujući Statut kluba Skupštini predložiti lice za izbor za Predsednika UO i članove za sastav UO.
5. Fk Mačva je udruženje građana koje se po zakonu preregistrovalo u martu 2012. godine. Statut kluba jasno predviđa način izbora lica koje zastupa i predstavlja klub i lica koja upravljaju klubom. Molimo vas da kao i do sada a to je praksa u skoro stogodišnjoj istoriji Fk Mačva, Grad Šabac svom klubu da lice koje će biti Predsednik Skupštine kluba i sa istim dogovoriti i kandidate za članstvo u Upravi kluba.
6. Lica koja imaju vaše poverenje za rukovođenje klubom imaju u profesionalcima u klubu pomoć za brzu i efikasnu organizaciju predstojeće Skupštine kako bi Fk Mačva iz ove upravljačke krize izašla što pre.
7. Mi smo spremni ako imate personalna rešenja da se odmah povučemo. Ako ne, bićemo uz naše mlađe selekcije koje do kraja juna imaju baražna takmičenja.

Nadamo se da u Vama imamo podršku za brzo rešenje trenutnih problema Fk Mačva.
Srdačan pozdrav,

Predsednik Skupštine Dragojlo Lazić

VD Predsednik UO Milovan Stepandić