Sastanak radne grupe Fk Mačva
U prostorijama fudbalskog kluba Mačva danas je održan sastanak radne grupe koja u periodu do održavanja Skupštine rukovodi radom Provincijskog Urugvaja. Sastanku su prisustvovali: Dragojlo Lazić, Milovan Stepandić, Slavko Radovanović, Sovranije Čonjagić, Srđan Prstojević, Zoran Jovanović i Aleksandar Živanović. Pored navedenih današnjem sastanku prisustvovao je i bivši Predsednik UO fk Mačva Dragorad Tomić. Tokom dnevnog reda sastanka razgovarano je o daljim koracima koje će radna grupa napraviti dok traju pripreme za organizaciju Skupštine kluba. Nakon svih tački dnevnog reda, reč je dobio Dragorad Tomić. On je izjavio da smatra kako je njegov rad u Mačvi završen 08.05.2013. kada je i podneo neopozivu ostavku. Usled glasina koje su sve jače i prisutnije u javnosti Dragorad Tomić je u prisustvu članova UO i Radne grupe izjavio kako nema nameru da se ponovo aktivira u radu fk Mačva. Apostrofirao je da mu nije cilj da se (ponovo) na bilo koji način aktivno uključi u rad Fk Mačva, ni u kakvoj ulozi, niti kroz rad u Skupštini niti na bilo kojoj funkciji u klubu.
- "Moja velika želja bila je da konačno prođemo kroz cilj prvi i da posle nekoliko godina ponovo igramo na prvoligaškoj sceni. Nisam uspeo da ostvarim takav plan jer, da se ne ponavljam, bilo je raznih uticaja da nam se na neki način nije omogućilo da na pošten način, uz fer borbu na terenu osvajamo potrebne bodove za prvo mesto i ulazak u Prvu ligu Srbije. Ipak, šta je tu je klub je sada na zdravim osnovama i ako neko želi da nastavi rad ja mu ne stojim na putu niti sam prepreka za realizaciju bilo čije strategije za uspeh koji svi želimo. Ponavljam, ovde pred članovima radne grupe, da ne želim više ni na koji način da učestvujem u radu nove Uprave kluba. Nadam se da će oni koji preuzmu odgovornost za Mačvu u narednom periodu imati dovoljno energije da ostvare zacrtane ciljeve."
Radna grupa je usvojila sve zaključke a očekuje se da će u narednim danima Gradska uprava Šapca obelodaniti svoje mišljenje povodom situacije u fk Mačva.