Pripreme teku po planu
Da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu dokazuje i činjenica da je stadion Mačve na svoje tribine u Pocerskoj 1 na dve od poslednih nekoliko pripremnih utakmica privukao izuzetan broj gledalaca. Za razliku od nekoliko poslednjih sezona novi tim koji se stvara pod budnim okom novog Šefa stručnog štaba Dejana Nikolića privlači pažnju svih onih kojima je crveno-crna boja u srcu. Sa jasnom vizijom igre Dejan Nikolić stvara ono što svi u Šapcu očekuju - pobedničku atmosferu i izuzetno motivisan tim. Najnoviji fudbaler koji će u ovoj sezoni nositi crveno-crni dres potvrdio je fudbalsku filozofiju fudbalskog stručnjaka koji je početkom jula preuzeo odgovornost i dirigentsku palicu Provincijskog Urugvaja.
Dopadljiv fudbal sa mnogo pasova i izuzetno napadačkim karakterom krasiće novi tim Mačve. Dugo očekivano ime koje će predvoditi napad crveno-crnih je Nemanja Tošić koji je pre par sezona bio strah i trepet za golmane u Srpskoj ligi Zapad. Potpuno oporavljen od nezgodne povrede Nemanja Tošić će zajedno sa Milutinovićem, Lazićem, Pejovićem, Matićem, Jovanovićem, Ristivojevićem, Stepandićem i naravno neprevaziđenim kapitenom Đukanovićem činiti tim za respekt gde god igrao u sezoni koja predstoji i čiji početak je zakazan za 18.08.
Dosadašnje pripremne utakmice pokazuju da postoji još prostora za rad i poboljšanja ali igre koje je tim Mačve pružio na utakmicama protiv Proletera u Novom Sadu a posebno ona protiv supreligaša BSK-a u Borči dovode u poziciju sve one koji Mačvu poštuju i vole da glasno razmišljaju o vodećoj poziciji kada trka za prvenstvene bodove konačno krene. Novo rukovodstvo kluba je prisutno na svakom treningu i to pokazuje da postoji dobra komunikacije na relaciji uprava-trener-igrači. Stabilizacija u svakom smislu konačno dolazi do izražaja a energija, rad i upornost prisutni su na svakom koraku. Svesni šta Mačva predstavlja u fudbalu svi u klubu na umu imaju samo jedno - rad, red i disciplina. To je garancija da će rezultati biti u rangu dugo očekivanih.

(fotomontaža koja prati ovaj tekst je dobijena od gospodina Filipa Vitorovića kojem se ovim putem zahvaljujemo na podršci)