Konferencija za novinare FK "Mačva" pred nastavak SLZ
Šef stručnog štaba FK "Mačva", Predrag Rogan na konferenciji za novinare istakao je da nastavak prvenstva u Srpskoj ligi Zapad, klub dočekuje sa znatno izmenjenim igračkim sastavom, koji je obavljen u dogovoru sa sportskim direktorom i predsednikom FK "Mačva" Ivicom Kraljem. Rogan se nada da će sadašnji sastav prvotimaca biti još respektabilniji i da će ispoštovati zahteve ovog prvenstva, kao i ambicije kluba da se plasira u viši rang – Prvu ligu Srbije.
Generalni sekretar FK "Mačva", Zoran Jovanović ističe da je tokom prelaznog roka iz redova Mačve otišlo 14 igrača koji su bili na raspolaganju seniorskoj ekipi, a klub su pojačali - Predrag Jeremić iz FK "Sloboda" Užice, Petar Rašić iz FK "Jedinstvo" Ub, Đorđe Simić iz FK "Vršac", Darko Isailović iz FK "Jedinstvo" Vladimirci, Marko Janković iz FK "Loznica", Ivan Obrovac iz FK "Novi Pazar", Stefan Milosavljević iz FK "Karađorđe" Topola, Mladen Lazarević iz FK "Napredak" Kruševac, Nemanja Dobić iz FK "Donji Srem" Pećinci, Janko Langura iz FK "Loznica" , Mirko Đermanović iz FK "Budućnost" Valjevo, Aleksandar Vujković iz FK "Budućnost" Dobrić i omladinac Milan Novaković iz FK "BSK Borča".
Iz redova Mačve otišli su Dimitrije Kostadinović, Predrag Ruvidić, Miroslav Babić, Stefan Matijević, Igor Krmar, Filip Jović, Nemanja Marković, Đorđe Belić i Stefan Radukić.
Kada je reč o Omladinskoj selekciji FK "Mačva" nastavak prvenstva u Prvoj omladinskoj ligi Srbije, Šapčani počinju utakmicom u Šapcu sa ekipom FK "Jagodina" i to u okviru 19. kola. Utakmica se igra u nedelju, 20. marta u 13 sati na stadionu Mačve. Vanredno 18. kolo Omladinske lige Srbije, Šapčani će odigrati sa ekipom FK "Čukarički" u sredu, 23. marta u 11 sati, na stadionu u Pocerskom Pričinoviću.
Generalni sekretar FK "Mačva" Zoran Jovanović na konferenciji je takođe saopštio da je Uprava kluba potpisala još jedan stipendijski ugovor i to sa Stefanom Đurkovićem (1997. godište) koji je ove godine postao seniorska kategorija. Na ovaj način Uprava kluba učvršćuje saradnju i preuzima brigu u sportskom razvoju talentovanih igrača i bisera "Mačvine" škole fudbala. Podsećamo da su do sada potpisani stipendijski ugovori sa Nebojšom Jankovićem i Branislavom Markovićem.