Startovale pripreme prvotimaca Mačve
Prvotimci Fudbalskog kluba "Mačva" danas su stratovali sa pripremama za predstojeću fudbalsku sezonu Prve lige Srbije. Predsednik FK "Mačva" Ivica Kralj ističe da će klub u narednom periodu raditi na svim segmentima poslovanja. U prvom timu za sada su novajlije tri igrača - Marko Memedović iz Petrovca na Mlavi, Bojan Matić iz Loznice i Dejan Blagojević iz "Drine" Zvornik. Nakon duže pauze zbog povrede, u redove Mačve vratio se Nikola Milinković. "Prelazni rok je dug, do 31. avgusta će sigurno biti i dolazaka i odlazaka", navodi Kralj.

Tokom prvog dela priprema crveno-crni će trenirati u Šapcu i to do 20. jula, kada će biti odigrane i dve pripremne utakmice. Šef stručnog štaba, Predrag Rogan nada se da će ubrzo i ekipa biti kompletirana. U redove Mačve do sada došle su tri novajlije, dok će pojedini igrači sa najmanjom minutažom u prethodnoj sezoni biti slobodni. Najveće pojačanje Mačve je zapravo činjenica da većina igrača iz prethodne sezone ostaje u klubu, a inače pojačanja nisu aktuelna samo u igračkom kadru. Viši rang takmičenja zahteva još kvalitetniji i jači trenažni proces, pa će tako u novoj fudbalskoj sezoni značajnu pomoć trener Predrag Rogan dobiti od trenera Siniše Radaka, njegovog dugogodišnjeg saradnika i u FK "Rad" i u Kuvajtu.

"U ovom trenutku ne treba da budemo euforični, već realni, znamo šta je cilj Mačve – jedna stabilizacija celokupnog kluba i ekipe u Prvoj ligi, a naravno kao sportisti, svaku utakmicu igraćemo na pobedu, a koliko ćemo u tome uspeti, vreme će pokazati. Nadamo se da će igrački kadar Mačve imati šta da pokaže u ovom prvenstvu", istakao je šef Stručnog štaba, Predrag Rogan.
Prva liga u predstojećoj fudbalskoj sezoni, po mišljenju mnogih je, nikad jača. Prema rečima Predraga Rogana, nekoliko ekipa je već izrazilo visoke ambicije u novoj sezoni - Bežanija, Zemun, Beograd i Jagodina. "Svesni smo šta nas očekuje, ali opet kažem, najveće pojačanje je činjenica da je ostala ekipa iz prethodne sezone i uz par kvalitetnih pojačanja nadamo se da ćemo imati respektabilni sastav u prvoj ligi Srbije, naveo je Rogan.

Kada je reč o Omladinskoj selekciji FK "Mačva" ostao je kostur ekipe, sa par igrača koji će sigurno biti pojačanja iz Šapca i okoline, a sve u dogovoru sa trenerom Dejanom Sarićem, kako bi bili konkurentni kao i prethodne godine, ali i za nijansu bolji. Takodje nam je plan, kako ističe Ivica Kralj, da se sa Kadetskom selekcijom ove godine ostvari plasman u Kvalitetnu ligu Srbije. "Sigurno neće biti lako, ali uvek smo težili samo dobrim rezultatima i ne smunjam da ćemo učiniti sve i Stručni štab i igrači da do tog uspeha i dođemo. Mačvina Omladinska škola fudbala je takođe u usponu i sve više dece iskazuje interesovanje da osnove fudbala stekne upravo u Mačvi. U narednom periodu i učešće na turnirima biće intenzivnije, među kojima će, na nekoliko, Mačva biti domaćin i organizator", navodi Kralj. Pred Upravom kluba, Stručnim štabom svih selekcija i igračima je sezona puna aktivnosti, novih izazova i nadamo se dobrih rezultata.