Konferencija za novinare pred start PLS
FK "Mačva" danas je održao konferenciju za novinare povodom starta prvenstva u Prvoj ligi Srbije. U prvom kolu, Šapčani dočekuju ekipu FK "Sloboda" iz Užica, a utakmica počinje u 17:30h. Mačvino prvo gostovanje, u okviru drugog kola, je FK "Zemun".
Sutrasnja prva utakmica pokazaće šta je urađeno u pripremnom periodu, a ono što je evidentno, klub je uspeo da angažuje kvalitetna pojačanja, koja će taj status morati da potvrde I na terenu, istakao je šef Stručnog štaba Predrag Rogan. "Ono što je možda I najveća vrednost ekipe, jeste što je ostao na okupu sastav iz prošle sezone. Novi momci su opravdali naša očekivanja I kroz pripremne utakmice su pokazali da smo ih sa pravom doveli I da ce biti pojačanja u nastupajućem šampionatu. Što se tiče samog prvenstva, mi smo spremni a za sutrašnju utakmicu, momci su sami sebi nametnuli jedan imperativ, pre svega dobre igre I rezultata I željno očekuju, kao I svi mi u klubu početak prvenstva. Prvo kolo samo po sebi nosi težinu I mi smo spremni da odgovorimo svim tim izazovima, sa jednom pre svega mirnoćom, sa stabilnošću u igri I energijom koju oni pokazuju iz treninga u trening I sa jednom strašću da napravimo pozitivan rezultat I uspešno počnemo ovu sezonu".
U prvoj utakmici, kako navodi Rogan, od novajlija neće nastupati Perica Stančeski jer još uvek nije završena papirologija, kao I Đermanović koji je dobio crveni karton u poslednjem kolu prošlog šampionata. "Ekipa je nameštena, zna se ko počinje, ja to od njih ne krijem, kako bi se I oni mentalno spremili za zadatak. Naravno nijedna ekipa nije u top formi u prvoj utakmici I ne želim da na njih stavljam breme dobrog rezultata, pred nama je još 29 utakmica, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe" istakao je Rogan na konferenciji za novinare.
Nemanja Lekanić I Nikola Milinković, od prvog dana nisu na pripremama zbog povreda. Lekanić je operisan pre tri dana i u trenažni proces će ući kroz mesec dana, dok Milinković nije odradio kvalitetnu rehabilitaciju povrede, ali kada budemo znali nešto više, obavestićemo I medije o tome, navodi Rogan.
Stručni štab je takođe dobio pojačanje I u radu sa prvotimcima, treneru Roganu značajnu pomoć pruža pomoćnik trenera, Siniša Radak. "Velika mi je čast da dođem u klub sa tradicijom kakvu ima Mačva I da ovde nastavim sa radom na način kako je to započeo šef Stručnog štaba Predrag Rogan prošle godine, tako da sam se jako brzo uklopio u atmosferu I smatram da će ovaj kolektiv sa pojačanjima, odigrati značajnu ulogu u prvenstvu, kaže Radak.
Novajlije u prvom timu FK "Mačva" su Bojan Matić koji igra na poziciji špica, Marko Stančetić (napadač), Marko Memedović (krilo), Lazar Ivić (vezni), Dejan Blagojević (levi bek) I Perica Stančeski (vezni).
"Došli smo da pojačamo klub I da ispunimo to zbog čega su nas I angažovali ovog leta. Na nama je da na terenu dokažemo da vredimo I da smo zbog toga ovde. U pripremnom periodu radili smo dobro, uklopili smo se u ekipu, svi su nas sjajno prihvatili I mislim da uopšte neće biti problema, kao što ih I do sada nije bilo", kaže jedan od novajlija u redovima crveno-crnih, Marko Memedović.
Perica Stančeski se u ponedeljak priključio ekipi, koju još uvek tek upoznaje I nakon okončanja postupka oko registracije, imaće pravo da konkuriše za mesto u ekipi, na mestu veznog igrača.
"Na nama je da opravdamo očekivanja Stručnog štaba I navijača I nadam se da ćemo uspeti da već u prvom kolu ostvarimo uspeh", ističe novajlija Dejan Blagojević koji igra na poziciji levog beka
Marko Stančetić, sa osmehom ističe da mu je ovo već drugi mandat u klubu. "Imali smo utakmicu sa Slobodom iz Užica I tada smo ih dobili sa 2:0, tako da se nadam da će i sutrašnja utakmica biti završena bar sa rezultatom od 2:0."
Klub su napustili Marko Janković, Nenad Đukanović, Darko Isailović I Aleksandar Dragojević.

Sezonske karte za predstojeću prvoligašku sezonu nalaze se u prodaji I to po ceni od 1.500 dinara za građane I 1.000 dinara za penzionere. Mogu se, uz obaveznu fotografiju, preuzeti u prostorijama FK "Mačva".
Inače, PR služba FK "Mačva" potpisala je Memorandum o saradnji sa web portalom srbijasport.net na osnovu kojeg će FK "Mačva" biti korisnik potpuno novog resursa na sajtu – Open Channel News (OCN) platforme za emitovanje vesti i servisnih informacija kluba. Kao jedan od najposećeniji sportskih sajtova u Srbiji, srbijasport.net koji u svojoj bazi podataka ima vise od 4 hiljade klubova, radi na tehnološkom razvoju sajta, kako bi svi korisnici imali bzu I tačnu informaciju. FK "Mačva" ovim Memorandumom na svojoj OCN platformi imaće mogućnost da postavlja sve važne informacije o aktivnostima kluba, video zapise I fotografije. Takođe, srbijasport.net daje mogućnost da u okviru naše platforme koristimo I prostor za reklamne banere, pa ovim putem I poziv svim zainteresovanim privrednim subjektima iz Šapca I Srbije da rezervišu mesto za svoju reklamu na najpopularnijem sportskom sajtu u Srbiji I van njenih granica. OCN platforma srbijasport.net uskoro će biti aktivna, a FK "Mačva" će biti među prvim korisnicima ovog resursa u društvu velikih sportskih klubova.