Predstavljen Stručni štab FK "Mačva"
Novi Stručni štab Fudbalskog kluba "Mačva" na čelu sa trenerom Draganom Aničićem predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama kluba. Novinarima je saopšten plan i program pripremnog perioda seniorske, ali i omladinske selekcije kluba sa trenerom Slobodanom Rusimovićem. Kada je reč o prvom timu, Draganu Aničiću u Stručnom štabu pomoć će pružati treneri Nenad Miailović i Nikola Žerajić. Predsednik FK "Mačva" Ivica Kralj istakao je da sa stručnim kadrovima i pozitivnim raspoloženjem igrača i svih ljudi koji su angažovani u klubu, očekuje dobar, kvalitetan i uspešan nastavak sezone.
Ovih dana fudbalski klubovi koji se takmiče u okviru Prve lige Srbije otpočinju svoj pripremni period, a lider na tabeli Fudbalski klub "Mačva" startuje sa pojačanim stručnim štabovima seniorske i omladinske selekcije. Kako je istakao na konferenciji za novinare predsednik kluba Ivica Kralj, nakon odlaska Predraga Rogana, veliki broj trenera bio je zainteresovan za angažovanje u FK "Mačva".
"Imali smo popriličan broj trenera u opticaju koji su želeli da karijeru nastave u našem klubu, ali mi smo se vodili našim ambicijama koje smo zacrtali ranije i u razgovoru sa trenerom Aničićem zaključili da poznavajući njegove trenerske ali i ljudske kvalitete, da je on taj koji može da nastavi ovaj naš pobednički niz, koji traje poprilično dugo i smatram da je on trener koji nas može dovesti do Super lige, što i jeste cilj FK "Mačva"", naveo je na konferenciji za novinare, Ivica Kralj.
Novi šef Stručnog štaba, Dragan Aničić kaže da je počastvovan što je na poziv Ivice Kralja došao u Šabac i da će sigurno dati sve od sebe zajedno sa svojim saradnicima u Stručnom štabu, trenerima Nenadom Miailovićem i Nikolom Žerajićem, da se u ovom gradu već od leta igra Super liga. "Ovaj klub poznajem savršeno, već sam tri godine kao trener u Prvoj ligi Srbije, sve igrače poznajem, tako da mislim da će period prilagođavanja za mene ovde biti vrlo kratak i lak. Došao sam u klub koji ima jasan cilj – ulazak u Super ligu i upravo to me i privuklo da dođem, jer ta klupska ambicija se poklapa sa mojom ambicijom. Imao sam dobru komunikaciju sa prethodnim trenerom, Predragom Roganom i privatno smo bliski, tako da sa te strane poznajem situaciju u klubu, igrače, znam način na koji su igrali i ja ću se truditi da ne menjam mnogo smisao igre koji je Mačva imala do sada. Pokušaćemo da samo neke stvari još više unapredimo", istakao je Aničić.
Današnjom prozivkom i treningom, prvotimci Mačve su startovali sa pripremama za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije. Od 8. do 18. februara prvi tim pripreme nastavlja u Stanišićima gde će i odigrati nekoliko pripremnih utakmica. U zavisnosti od vremenskih uslova, svi treninzi tokom pripremnog perioda biće organizovani i na terenu i u balonu. "Veći deo igračkog kadra iz prvog dela sezone i u nastavku prvenstva nosiće Mačvin dres, velike promene nisu ni potrebne, jer je ova ekipa i donela rezultate. Prelazni rok počinje za nekoliko dana, tako da je rano govoriti o tome", rekao je predsednik kluba Ivica Kralj.
Na pitanje novinara o novčanoj i bodovnoj kazni Fudbalskog saveza Srbije, predsednik Ivica Kralj kaže da klub nije dobio nikakvo obaveštenje o tome i da je Uprava o svemu informisana kao i gradjani samo preko pojedinih novinarskih članaka. "Ambicije Mačve ostaju iste, bez obzira na sve. Što se tiče kazne, mi smo čitali u novinama kao i svi vi, obrazloženje nismo dobili nikakvo, ni za šta su nas optužili, ni zbog čega smo kažnjeni, ali smo ubeđeni da je to ne održivo i da će u nekom izvesnom vremenu ponovo biti na istoj bodovnoj razlici na tabeli Prve lige Srbije i da će nam ta tri boda biti vraćena. Ali, sačekaćemo da vidimo kako će se situacija odvijati, ali to je realnost i jedina prava mogućnost u ovom momentu. Naš pravni tim će sigurno znati kako da reaguje, kada klub dobije bilo kakav zvanični dokument FSS-a", ističe Ivica Kralj.
Omladinsku selekciju Mačve u nastavku prvenstva najvišeg ranga, Omladinskoj ligi Srbije, sa dosadašnjim trenerima vodiće Slobodan Rusimović. "Velika mi je čast što sam od Uprave kluba dobio šansu da svoju trenersku karijeru nastavim u Mačvi koja ima veliku tradiciju. U narednom periodu vodiću Omladinski tim i biću priključen radu prvog tima. Koncept trenažnog procesa omladinske i seniorske selekcije biće sličan kako bi igrači koji se u toku sezone priključuju prvom timu imali lakšu adaptaciju i što brži ulazak u takmičarski ciklus prvog tima", rekao je Rusimović.
Omladinska selekcija FK "Mačva" pripreme za nastavak prvenstva u Omladinskoj ligi Srbije počinje u sredu, 18. januara.

pr Ana Acan