Prvotimci sutra odlaze u Stanišiće
Prvotimci FK "Mačva" u okviru pripremnog perioda za nastavak prvenstva Prve lige Srbije odigrali su četiri pripremne utakmice. Mada rezultatski nisu bitne, jer glavni pripremni period i najzahtevniji trenažni proces igračima tek predstoji, trenutni bilans su dve pobede i dva poraza.

Na listi dosadašnjih strelaca pored igrača iz prethodne sezone nalaze se i novajlije u klubu. Do sada su golove dali Filip Pejović, Predrag Jeremić, Nenad Jovanović, Marko Rajović, Nikola Milinković, Nemanja Ahčin, Mladen Lazarević i Ognjen Damnjanović.

Šef stručnog štaba, Dragan Aničić kaže da je zadovoljan radom i načinom kako se igrači odnose prema obavezama i na treninzima i na utakmicama, kao i da su raspoloženje u klubu i podrška svih koji su u njemu angažovani na izuzetnom niovu. " Mi jedini problem od starta priprema imamo sa lošim vremenskim uslovima i zbog potrebe da treniramo na terenima sa veštačkom travom, koje Šabac nažalost nema, mnoge treninge smo organizovali u Stanišićima. Zadovoljan sam i dosadašnjom igrom koju su igrači pokazali u pripremnim utakmicama, navodi Aničić.

U prvom timu trenutno ima sedam pojačanja, a kako su istakli i predsednik kluba, Ivica Kralj i šef struke, Dragan Aničić biće još novajlija do kraja prelaznog roka. "Prolećna sezona je zatevnija i teža jer je i vrednost svakog boda veća, kao i kartona, a mi imamo najviše ambicije", objašnjava Aničić.

Prvotimci sutra putuju u Stanišiće gde će tokom narednih deset dana proći glavni deo pripremnog perioda i najzahtevniji trenažni proces. Takođe je u planu i nekoliko pripremnih utakmica sa Loznicom, Inđijom, Drinom, Radnikom iz Bijeljine, a po povratku u Šabac prijateljska utakmica u Dobanovcima.
Omladinci FK "Mačva" su u dosadašnjim pripremnim utakmicama sa OFK Beogradom, Zemunom i BASK-om zabeležili sve tri pobede, a već sutra očekuje ih nova utakmica sa ekipom Partizana.

08.02. Partizan – Mačva
11.02. Brodarac – Mačva
19.02. Bežanija – Mačva
25.02. Crvena zvezda – Mačva

pr Ana Acan

Link za zvaničnu Facebook stranicu FK "Mačva" https://www.facebook.com/fudbalskiklubmacvasabac/