Šest priznanja Mačvi po odluci lista "Glas Podrinja" i čitalaca
U organizaciji šabačkog nedeljnika "Glas Podrinja" na kraju 2016. godine, proglašeni najbolji sportisti i sportski radnici u 2016. godini. Fudbalskom klubu "Mačva" za postignute rezultate, glasovima žirija kao i čitalaca, pripalo je čak šest priznanja.

Za najbolji sportski kolektiv priznanje je uručeno našem predsedniku Ivici Kralju, a medju najboljim trenerima našao se i tadašnji Šef stručnog štaba FK "Mačva", Predrag Rogan.

"Očekivali smo uspešnu sezonu, ali moram priznati da je ovo i više od očekivanog i voleo bih kada bi i sledeća godina bila bar približno uspešna kao ova. Treba uživati u ovim uspesima i pripremiti se što bolje za narednu godinu", rekao je novinarima, predsednik FK "Mačva" Ivica Kralj.

Našem klubu je takođe dodeljeno i priznanje za doprinos u razvoju fudbala u našem gradu, na osnovu istorijske sezone u kojoj je osvojena titula Srpske lige Zapad i jesenje titule Prve lige Srbije.

Po odluci žirija za najboljeg fudbalera, izabran je Igor Ristivojević, a priznanje za najboljeg sportistu u 2016.godini dobio je takođe Igor Ristivojević i to na osnovu glasova čitalaca.

Među nagrađenim najuspešnijim mladim nadama, nalazi se i igrač Omladinske selekcije FK "Mačva", Branislav Marković.

"Moram pre svega da se zahvalim svim medijima i elektronskim i štampanim, koji su doprineli mom uspehu, osećam se naravno posebno što sam deo ovakvog tima kao što je "Mačva" i srećan sam što sam igrač ovog kluba u ovakvom trenutku, kada se nalazi na prvom mestu Prve lige Srbije kao jesenji prvak. Zahvalio bih se svim ljudima u klubu, mojim saigračima, porodici i svim vernim navijačima koji su doprineli ovom mom uspehu. Nastaviću da vredno treniram, a u 2017. nadam se da ću biti duplo bolji", naveo je Igor Ristivojević.

"Što se tiče ove sezone, na skali od 1 do 10, ocenio bih je sa osmicom. Kada je reč o prvom timu odličan smo posao odradili, a što se tiče Omladinske selekcije mogli smo malo bolje. Ovo priznanje svakom sportisti, pa tako i meni, biće motiv više da i u narednom periodu napredujem", rekao je Branislav Marković.

FK "Mačva" se zahvaljuje kolektivu lista "Glas Podrinja" na prepoznatom uspehu i zalaganju naše Uprave, Stručnog štaba i igrača, a posebna zahvalnost svim čitaocima ovog nedeljnika koji su svojim glasovima učestvovali u izboru najboljih za 2016. godinu. Nastojaćemo da i u godini pred nama ostvarimo još veći uspeh! FK "Mačva" upućuje čestitke i sportistima iz brojnih šabačkih klubova, koji su nagrađeni u ovom tradicionalnom izboru najboljih u oblasti sporta.