Omladinci Mačve u završnici priprema
Omladinska selekcija FK "Mačva" današnjom pobedom u pripremnoj utakmici protiv ekipe šabačkog FK "Borac" od 0:3 (0:1), ulazi u završnicu pripremnog perioda za nastavak prvenstva u Omladinskoj ligi Srbije. Danas su u listu strelaca se upisali Luka Pejović I to dva puta, dok je Nenad Bojić postigao treći gol za crveno-crne.

Trener, Slobodan Rusimović kaže da obzirom da je ekipa Crvene Zvezde otkazala utakmicu u zadnjem momentu, za protivnika je pronađena lokalna ekipa Borca, koja i nije pružila veliki otpor.

"Utakmicu smo odigrali na slabijem nivou od očekivanog. Opušteno smo ušli u meč i to je prouzrokovalo da promašimo dosta šansi. Igračima je posle utakmice usledila kritika da moraju da poprave odnos prema zadacima koji su ispred njih na terenu, jer nam za sedam dana počinje prvenstvo i nije dozvoljeno da se opustimo. Naredna dva dana igrači imaju slobodno i od srede ćemo nastaviti pripreme za nedeljnu utakmicu sa Lokomotivom, osim dva igrača Lazara Šarenca i Vuka Vidakovića koji su dobili poziv za reprezentaciju i utorak će provesti u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi", ističe Rusimović.

Prvu utakmicu u nastavku prvenstva Omladinci Mačve igraju u nedelju, 5. marta I to u Železniku, gde gostuju ekipi FK "Lokomotiva" koja je jesenji deo završila na 14. mestu na tabeli. Već u narednom, 19. kolu, Omladinci 11. marta dočekuju prvoplasiranu ekipu FK "Brodarac".