Statut FK "Mačva" usaglašen sa novim Zakonom o sportu
Na večerašnjoj sednici Skupštine Fudbalskog kluba "Mačva" delegati su od važnijih tačaka dnevnog reda usvojili novi Statut kluba, koji je usaglašen sa novim Zakonom o sportu Republike Srbije. Takođe je usvojen i finansijski izveštaj za 2016. godinu, kao i izveštaj o rezultatima takmičarskih selekcija FK "Mačva" za takmičarsku 2015/16. godinu i jesenji deo takmičarske sezone 2016/17. godine.

Zakonom o sportu (Sl.glasnik RS" br. 10/2016) propisana je obaveza postojećih organizacija u oblasti sporta da usklade rad i opšte akte (statut, pravilnike, odluke…) sa odredbama novog Zakona u roku od godinu dana što je večeras i učinjeno. Statut kluba je transparentan i dostupan javnosti, a od večeras i na internet stranici FK "Mačva" u sekciji "Lična karta" kluba.

O ostvarenim rezultatima takmičarskih selekcija FK "Mačva" za takmičarsku 2015/16. godinu i jesenji deo takmičarske sezone 2016/17. godine, govorili su predsednik kluba Ivica Kralj i koordinator omladinske škole Nikola Jelikić.


Obraćajući se prisutnim delegatima na večerašnjoj Skupštini, predsednik Ivica Kralj, istakao je da većina klubova posle ispadanja iz višeg ranga, doživi potpuno potonuće, o čemu svedoče brojni primeri po Srbiji, a Mačva je u tom trenutku baš naprotiv pokazala snagu, brzo se stabilizovala i u rekordnom roku vratila u Prvu ligu Srbije.

"Najveću zaslugu za to imaju igrači, a mi smo tu da ih uz pomoć Gradske uprave Šapca i trenera poguramo u toj njihovoj priči. Kada je startovala Srpska liga Zapad, bilo je favorizovanja klubova i samo mi dobro znamo sa čime smo se sve borili, ali uspeli smo u toj borbi. Cilj nam je bio da vratimo što više igrača koji su ponikli u Mačvi i pokazalo se da je i njihov doprinos bio veliki u dobrim rezultatima. Što se tiče budžeta Mačve, on je svake godine manje-više isti već godinama unazad, a ono što je mene iznenadilo je činjenica da Mačva u poslednjih deset godina nigde nije otišla na pripreme. I to smo promenili, a da su odlasci na pripreme bili pravi potez, pokazuju i sjajni rezultati na startu Prve lige. Nosioci ekipe su upravo igrači iz Šapca što nas posebno raduje. Problema je bilo, imamo ih danas, biće ih i u narednom periodu, ali su rešivi i meni je u ove poslednje dve godine koliko sam u Šapcu satisfakcija što sve probleme rešavamo bez teških reči. Zajednički cilj svih nas u klubu je ulazak u Super ligu jer to ovaj grad zaslužuje. Što se tiče Omladinske škole, takođe smo zadovoljni jer je napredak evidentan, škola je omasovljena, a od trenera pre svega zahtevamo da budu pedagozi, pa tek onda i dobre rezultate na terenu. Cilj škole je da za godinu ili dve, iz nje izlaze po jedan ili dva igrača iz svake generacije koji će biti nosioci Mačve. Mi ovim igračima treba da budemo vetar u jedra, kvalitetan servis i da ispoštujemo njihove ljudske i igračke kvalitete", poručio je Ivica Kralj na večerašnjoj sednici Skupštine FK "Mačva".

pr Ana Acan