Start prolećnog dela PLS i Omladinske lige Srbije
Prolećni deo fudbalskog prvenstva u nedelju startuju i seniori i omladinci FK "Mačva". Prvotimci gostuju u Užicu ekipi "Slobode", dok Omladinska selekcija prvu utakmicu igra u Železniku sa ekipom FK "Lokomotiva".

Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama FK "Mačva", treneri obe selekcije izrazili su zadovoljstvo zalaganjem igrača tokom pripremnog perioda, kao i prikaznim u pripremnim utakmicama.

Šef Stručnog štaba FK "Mačva", Dragan Aničić kaže da su pripremni period odradili na najbolji mogući način, kao i pripremne utakmice iako nisu rezultatski bitne.

"Sada nas čeka ono za šta smo se pripremali i nadam se da ćemo taj dobar rad iz pripremnog perioda pretočiti u dobre rezultate tokom prvenstva i ostavriti zacrtan cilj – plasman u Super ligu Srbije. Nove igrače još uvek možem da smatramo novajlijama, jer će vreme tek pokazati da li su zaista i pojačanja ekipe. U principu nije bilo problema prilikom privikavanja novih igrača, jer je atmosfera u klubu izuzetno dobra, a što se tiče nekih zahteva u igru, polako ih prihvataju i ja se nadam da ćemo već od prve utakmice pokazati da li smo kod nekih od njih pogrešili, ali mislim da nismo. Svi momci su spremni za nova dokazivanja, jedino Ivan Obrovac vuče povredu, ali procena je da će biti brzo i sanirana", istakao je Aničić na konferenciji za novinare.

Kapiten prvotimaca, Filip Pejović kaže da je raspoloženje igrača sjajno, kao i da su se novi momci dobro uklopili u ekipu.
"Potpuno spremno dočekujemo ovo prvo kolo gde možemo dosta toga da dobijemo u susretu sa Užičanima. Naše ambicije su ostale ne promenjene svaku utakmicu ćemo ići na pobedu i tako će biti dokle god ne ostavrimo postavljeni cilj", navodi kapiten Pejović.

"Pripremni period je prošao dobro, osim te povrede Obrovca, ali nadamo se da će i to ubrzo biti rešeno i da imamo igrača koji će moći da ga zameni. U Užicu očekujem "rat" čitavih 90 minuta, jer to je ekipa koja sigurno nije nezasluženo na drugom mestu, imaju dosta kvalitetnih igrača, međutim ja sam siguran da mi imamo bolje igrače i da ćemo sigurno odgovoriti na svaki izazov koji nam se postavi. Imamao taj neki model kako treba da igramo, koji je doneo pobedu i u pripremnoj utakmici sa Radnikom iz Bijeljine koji je u vrhu Superlige u Bosni i Hercegovini. Zato smatram da i u Užicu treba da igramo mirno i staloženo i pored vruće atmosfere i brojne publike koja će bodriti domaćine", istakao je prvotimac, Predrag Jeremić.
Trener Omladinske selekcije, Slobodan Rusimović takođe je zadovoljan osmonedeljnim pripremnim radom toko kojeg je odigrano i osam prijateljskih utakmica, čiji je bilans šest pobeda i dva poraza.

"Ekipa je spremna za prvu utakmicu sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak u Omladinskoj ligi Srbije, što nam je prioritet. Uveren sam da ćemo ostvariti dobar rezultat jer momci to zaista pokazuju na treninzima i dosadašnjim odigranim utakmicama", kaže Rusimović.

Inače, dva igrača iz Omladinske selekcije Lazar Šarenac i Vuk Vidaković učestvuju u selektivnom kampu mladjih omladinaca za reprezentaciju. Selektor Miloš Velebit od pozvanih 60 igrača iz klubova širom Srbije, u narednom periodu će izabrati 24 igrača, koji će krajem marta izaći na megdan u dvomeču sa ekipom Slovenije.