Memorijalni turnir "Igrajmo za šesnaest" - pobeda ekipe "Mačve"
Ekipa FK "Mačva" koju su činili treneri Slobodan Rusimović, Nikola Jelikić i Željko Isailović i igrači Milan Popović, Miloš Urošević, Ivan Pantić, Miloš Savić i ZdravkoVasić, pobednik je Memorijalnog turnira "Igrajmo za šesnaest" koji je u subotu odigran u Šapcu. Ovom pobedom ekipa Mačve je ostvarila plasman na zavrsni turnir koji će biti održan početkom aprila u Beogradu.

Tradicionalni 18. Memorijalni turnir u malom fudbalu "Igrajmo za 16", koji od 2000. godine Radio-televizija Srbije održava u znak sećanja na tragično nastradale kolege u bombardovanju zgrade RTS-a, svoje super finale odigraće u tokom narendog meseca u Beogradu. Na taj način Radio-televizija Srbije seća se i odaje počast onima koji su izgubili život u bombardovanju zgrade RTS 1999. godine tokom jednog od najmonstruoznijih trenutaka u modernoj istoriji. Takođe, to su dani pijeteta prema svim nevinim žrtvama NATO agresije u Srbiji.

"Sportom ih se sećamo, sportom se za njih radujemo. I ove godine igramo fudbal za: Jelicu Munitlak, Kseniju Banković, Darka Stoimenovskog, Nebojšu Stojanovića, Dragorada Dragojevića, Dragana Tasića, Aleksandra Deletića, Slavišu Stevanovića, Sinišu Medića, Ivana Stukala, Dejana Markovića, Milana Joksimovića, Branislava Jovanovića, Slobodana Jontića, Milovana Jankovića i Tomislava Mitrovića", poručuju organizatori.

"Svi smo veoma ponosni na činjenicu da imamo veliku podršku ne samo struktura u samom RTS-u već i u javnosti koja podržava upravo ovaj način obeležavanja jednog tragičnog i bolnog istorijskog trenutka. Memorijal nastavlja da se razvija i okuplja sve veći broj ljudi koji sportskim druženjem neguju sećanje na poginule tokom 1999. – kažu u Organizacionom odboru Memorijala "Igrajmo za 16".

"Posebnu zahvalnost iskazujemo Sportskom savezu Beograda na nesebičnoj podršci u obezbeđivanju neophodnih uslova za održavanje Turnira, koji poseduje kontinuitet i kvalitet. Turnir na kojem ucestvuje više od 140 ekipa, ima memorijalni, takmičarski, ali i društveno odgovoran karakter.


pr Ana Acan