Omladinci Mačve ubedljivi protiv Partizana
Ovaj Fudbalski vikend u Šapcu doneo je duplu radost za navijače FK "Mačva". Nakon jučerašnje pobede seniorske ekipe, danas je i Omladinska selekcija Šapčanima donela radost, savladavši ekipu FK "Partizan" sa 4:1 (4:1). U listu strelaca crveno-crnih upisali su se Filip Blagojević u 14.minutu, zatim Miloš Jovanović u 25.min, Nenad Bojić u 34. i Branislav Marković u 43.minutu utakmicu. Prvi pogodak na utakmici postigla je ekipa Partizana, ali ubrzo nakon izjednačenja pogotkom iz penala, igrači Mačve su kvalitetnom igrom, napravili seriju golova i došli do ubedljive pobede.

Poznato je da Omladinska selekcija FK "Mačva" ovu sezonu zbog smene generacije nije uspela da izbori visoko mesto na tabeli Omladinske lige Srbije, pa je današnja pobeda izuzetno važna Šapčanima za dalju borbu i opstanak u najvišem rangu takmičenja.

Igrač Mačve, koji je imao priliku da nosi dres i prvog tima, Branislav Marković kaže da su zasluženo odneli pobedu.

"Ovo je bila jako važna utakmica za nas i mislim da smo pokazali dobru igru i zasluženo pobedili. Očekuju nas još dve utakmce i daćemo sve od sebe da i u ovoj sezoni obezbedimo opstanak u Omladinskoj ligi Srbije", rekao je Marković.

Trener Omladinske selekcije FK "Mačva" Dejan Sarić zadovoljan je današnjom igrom.
"Svega dve utakmice su ostale do kraja prvenstva, ništa još uvek nije gotovo, sada smo iznad crte, ali ukoliko i u nastavku budemo igrali ovako dobro, opstanak je siguran. Ne bih nikoga posebno isticao, svi igrači su danas bili na visokom nivou i ja im čestitam na sjajnom rezultatu", istakao je trener Sarić.

Omladinci Mačve u narednom, 29. kolu Omladinske lige Srbije gostuju ekipi Čukaričkog 20. maja u Beogradu, a poslednju prvenstvenu utakmicu igraju u Šapcu, 27. maja, kada dočekuju ekipu Jagodine.