FK MAČVA NAKON 65 GODINA PONOVO U SUPER LIGI!
Šabačka Mačva obezbedila je plasman u Super ligu dva kola pre zvaničnog kraja prvenstva Prve lige Srbije. Kao lider na tabeli od samog starta fudbalske sezone u ovom delu takmičenja i nosilac titule jesenjeg prvaka, potpuno zasluženo ulazi u najviši rang takmičenja. Predsednik FK "Mačva" Ivica Kralj uspeo je da, zajedno sa igračima i Stručnim štabom, za samo dve sezone Mačvi vrati nekadašnji sjaj Provincijskog Urugvaja, kako su je nazivali svi sportski stručnjaci i ljubitelji fudbala ne samo u nekadašnjoj Jugoslaviji nego i van granica stare Juge. Tako će Šapčani prvi put nakon 65. godina biti deo superligaškog društva, i sa tim statusom će, kako se svi nadaju, FK "Mačva" kroz dve godine obeležiti i 100. godina postojanja.

U utakmici 28. kola Prve lige Srbije, šabačka Mačva je zabeležila ubedljivu pobedu nad ekipom FK "Dinamo" u Vranju, rezultatom 2:4 (2:1). Golove za Mačvu postigli su Miodrag Gemović u 23. min, Mladen Lazarević iz penala u 49.min, Ognjan Damnjanović u 84. minutu i Ivan Obrovac u završnici utakmice.

Današnji susret u Vranju obeležio je kvalitetan fudbal obe ekipe i veliki broj golova. Prvi su Šapčani zatresli mrežu Vranjanaca pogotkom Gemovića u 23. minutu, koji je zbog povrede Predraga Jeremića na teren ušao tek u 12. munutu susreta. Domaći su ubrzo postigli izjednačenje u 25. minutu, a zatim i došli do vođstva od 2:1 u 43. minutu utakmice. U drugom poluvremenu iz penala Mladen Lazarević postiže gol u 49. minutu, a do ponovnog vođstva Šapčani dolaze golom Ognjana Damnjanovića, dok je pobedu potvrdio pogodak Ivana Obrovca u poslednjem minutu susreta.

Šef Stručnog štaba FK "Mačva" Dragan Aničić nakon današnje utakmice u Vranju kaže da su danas naplatili sav naporan rad i trud koji su uložili u proteklom periodu.

"Nadam se da će Šabac reagovati na ovaj veliki uspeh i da će u nedelju stadion biti pun, jer je ovaj uspeh dugo čekan, a igrači su svojim odnosom, igrama i rezultatima zaslužili pun stadion! Sama utakmica danas veoma kvalitetna, nebi bilo nezasluženo i da je ishod bio drugačiji, ali mi smo još jednom pokazali da smo sa pravom novi superligaši", zadovoljno ističe Aničić.

Plasman u Super ligu, fudbaleri Mačve će proslaviti sa Šapčanima u nedelju na, kako se nadaju, prepunim tribinama stadiona FK "Mačva", kada će u okviru pretposlednjeg 29. kola PLS, dočekati ekipu Bežanije. U poslednjem kolu Šapčani gostuju ekipi Inđije.

pr Ana Acan