U pripremnoj utakmici Mačva savladala FK "Krupa"
Nakon dve nedelje od starta priprema za novu superligašku sezonu, fudbaleri Mačve su danas na Zlatiboru, gde borave na desetodnevnim pripremama, odigrali prvu prijateljsku utakmicu sa ekipom FK "Krupa" iz Bosne i Hercegovine.

Odigravanje pripremnih utakmica Mačva je otvorila pobedom. Ekipa FK "Krupa" savladana je rezultatom 1:0 (1:0). Jedini gol na utakmici postigao je Ivan Obrovac u 23. minutu susreta. Šef Stručnog štaba FK "Mačva" Dragan Aničić kaže da je pobeda potpuno zaslužena i to protiv ekipe koja je zauzela četvrto mesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Jako sam zadovoljan disciplinom i agresijom u igri i na kraju pobedom, jer utakmice ne delim na prijateljske i one druge svaka ima svoju važnost. Naravno videle su se i slabosti, ova utakmica je pokazala da moramo dovesti još par igrača, kako bi pojačali konkurenciju na pojedinim mestima u timu", kaže Aničić.

Inače, na Zlatiboru boravi ceo igrački pogon crveno-crnih uključujući i fudbalere koji su ovog leta stigli kao pojačanje. Stručni štab na čijem je čelu Dragan Aničić, sa pomoćnim trenerima Nenadom Mijailovićem, Zoranom Stojanovićem, Nikolom Žerajićem i Miroslavom Popovićem trudiće se da od igrača izvuku maksimum I da se u superligašku sezonu uđe potpuno spremno.

"Mogu da kažem da zaista imamo odlične uslove za rad. Imamo po dva treninga dnevno i što se tiče rada i atmosfere u ekipi, nemam nikakvih zamerki, svi igrači ispunjavaju apsolutno sve zadatke koji su pred njih postavljeni", navodi šef Stručnog štaba, Dragan Aničić.

U današnjoj pripremnoj utakmici šansu su dobili svi igrači po 45 minuta, a u narednih nekoliko dana, Stručni štab očekuje da će angažovati I desnog beka I štopera, kao i centralnog špica, čime bi ekipa bila kompletirana.

Narednu pripremnu utakmicu, Šapčani će odigrati na Zlatiboru u subotu, 01. jula, sa ekipom FK "Spartak" iz Subotice. Susret sa ekipom "Gaz Metan" iz Rumunije zakazan je za utorak, 04. jul.

pr Ana Acan