Mačva na pripremama savladala i subotičkog superligaša
Fudbaleri Mačve u današnjem prijateljskom susretu sa ekipom subotičkog Spartaka u okviru priprema za supeligašku sezonu, uknjižili su još jednu pobedu. U listu strelaca tokom ovog pripremnog perioda upisao se i Marko Jevtić, koji je protivničku mrežu zatresao u 55. minutu utakmice.

Već u prvom minutu susreta Lazar Ivić propušta šansu, kada je bio sam ispred gola na 10 metara. Slede dobri udarci Mladena Lazarevića iz slobodnog udarca, kao i Ivana Obrovca i Miloša Adamovića sa poludistance i na kraju u 40. minutu Matić sam ispred golmana propušta šansu. Na odmor ekipe odlaze sa rezultatom 0:0, a početak drugog poluvremena uspešno koriste igrači Mačve i u listu strelaca upisuje se Marko Jevtić pogotkom u 55. minutu. Novajlija u redovima Šapčana, Lazar Vladisavljević je dva puta odlično šutirao sa desne strane, a Jordan Jovanović i Nikola Milinković takođe odlični sa 20 metara.

Šef Stručnog štaba FK "Mačva", Dragan Aničić zadovoljan je prikazanom igrom i kako navodi pobeda ima značaj jer je savladana jedna od najjačih superligaških ekipa.

"Još jedna jako dobra provera za nas. I u ovoj utakmici smo pokazali kvalitet, diktirali igru u pravcu koji nama odgovara, agresivno, brzo sa puno tranzicije. Pobeda dobija na značaju jer smo dobili Spartak koji je jedna od najjacih superligaskih ekipa i koja je 90 minuta igrala u najjačem sastavu, dok smo mi dali šansu svim igračima po 45 minuta", kaže zadovoljno Aničić.

Narednu kontrolnu utakmicu Šapčani će na Zlatiboru odigrati 04. jula sa ekipom FK "Gaz Metan" iz Rumunije.

pr Ana Acan