Mačva ponovo ubedljiva u kontrolnoj utakmici, savladan i Proleter
U okviru priprema za start superligaške sezone, fudbaleri Mačve su danas u prijateljskom susretu sa ekipom FK "Proleter" iz Novog Sada u Staroj Pazovi ostvarili još jednu pobedu rezultatom 2:0 (2:0). Golove za Mačvu postigli su Mladen Lazarević iz penala u 20. minutu utakmice i Miodrag Gemović u 45. minutu.

Šef Stručnog štaba FK "Mačva" Dragan Aničić kaže da je današnja utakmica bila još jedna dobra provera protiv ekipe koja ima superligaške ambicije.

"Savladali smo ekipu novosadskog Proletera koja će se sigurno boriti za ulazak u Super ligu jer su angažovali nekoliko superligaških igrača. Prikazali smo znatno bolju igru u ofanzivi jer smo sem postignutih golova, pogodili i prečku i stativu, ali su se videle i slabosti u defanzivi jer smo imali mnogo sreće u par navrata", kaže Aničić.

Inače, u dosadašnje četiri kontrolne utakmice, koje su crveno-crni odigrali na Zlatiboru sa ekipama Krupa, Spartak iz Subotice i rumunski Gaz Metan, zabeležene su pobede i to istim rezultatom od 1:0. U listu strelaca na dosadašnjim prijateljskim utakmicama upisali su se Ivan Obrovac, Marko Jevtić, Mladen Lazarević i Jordan Jovanović.

Fudbaleri Mačve Miloš Adamović i Lazar Ivić kažu da su zadovoljni kako su protekle dosadašnje pripreme i smatraju da će start superligaškog takmičenja dočekati spremno.

"Imali smo odlične uslove za rad, odigrali smo četiri utakmice sa pobedama. Mislim da ova ekipa ima dosta iskustva i to smo pokazali i na terenu. Nismo primili nijedan gol, dali smo četiri i trudićemo se da nastavimo u tom tempu", kaže Miloš Adamović, ovogodišnje pojačanje crveno-crnih.

"Pripreme su protekle u pozitivnoj atmosferi kao i prošle godine, ista baza i nadam se da će biti i isti uspeh kao i prošle godine. Što je najbitnije zadržali smo dobru atmosferu u svlačionici koju prenosimo na teren" navodi Lazar Ivić.

U ovom prelaznom roku klub su napustili Stančetić, Matović, Milovanović i Pejović, a pojačanja u redovima crveno-crnih do sada su Filipović, Adamović, Protić, Jovanović, Ivić i Vladisavljević. Nekoliko igrača ima još uvek probni status. Stručni štab smatra da ne treba ići na brojnost, nego isključivo odluke donositi na osnovu kvaliteta igrača.

Generalnu probu Šapčani će imati 15. jula u Tuzli sa ekipom Slobode.

pr Ana Acan