Mačva u Tuzli savladana minimalnim rezultatom
Generalna provera za fudbalere Mačve pred start superligaške sezone, kao I za fudbalere Slobode iz Tuzle pred početak BHT Premijer lige, donela je pobedu domaćina, minimalnim rezultatom 1:0 (1:0), a Šapčanima prvi poraz u dosadašnjim prijateljskim suretima. Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Aleksandar Ignjatović u 38. minutu.

Šef Stručnog štaba FK "Mačva", Dragan Aničić kaže da I pored poraza nije nezadovoljan prikazanom igrom.

"Odigrali smo veoma lepu utakmicu u predivnom ambijentu, što je i najlepši utisak sa gostovanja u Tuzli. Prvo poluvreme obeležila je bolja igra domaćina, u drugom smo mi bili nadmoćniji i negde bi nerešen rezultat bio najrealniji. I pored poraza nisam nezadovoljan, jer i dalje imamo agresiju i dobru organizaciju u odbrani, ostaje nam samo da popravimo realizaciju", kaže Aničić.

Ovo je inače, prvi poraz Šapčana u prijateljskim susretima koji su odigrani tokom pripremnog perioda. U prethodne četiri pripremne utakmice sa ekipama Krupa, Spartak I Gaz Metan, fudbaleri Mačve su zabeležili pobede I to istim rezultatom od 1:0, dok su novosadski Proleter savladali sa 2:0. Tako su se u ovom pripremnom periodu u listu strelaca upisali Ivan Obrovac, Marko Jevtić, Mladen Lazarević, Jordan Jovanović I Miodrag Gemović.

Narednog vikenda, u okviru prvog kola Super lige Srbije, Šapčani gostuju ekipi Partizana.

pr Ana Acan