Omladinci Mačve startovali sa pripremama
Pripreme za takmičenje u Kolubarsko-mačvanskoj ligi, Omladinska selekcija Fudbalskog kluba "Mačva" otpočela je pre desetak dana i kako ističe trener Dejan Sarić, cilj je da se u najviši rang takmičenja - Omladinsku ligu Srbije, ekipa vrati što pre.

" Momci vredno treniraju već desetak dana. Pripreme će se obavljati na Gradskom stadionu, možda odemo negde van Šapca, ali još uvek nije sigurno. Ova liga je nepoznaninca za mene, ali naš cilj je da se što bolje spremimo i da što više igrača izbacimo za prvi tim. Pokušaćemo da budemo prvi na tabeli, ali nakon toga, kao što znate, slede i tri do četiri baražne utakmice koje odlučuju o plasmanu u Omladinsku ligu Srbije, u kojoj smo se takmičili tri godine", objašnjava Sarić.

Ekipu je iz prethodne postave napustilo nekoliko igrača, tako da su u redove Omladinske selekcije pristigle novajlije iz nekoliko šabačkih klubova.

"Trenutno se svi upoznajemo i prilagođavamo jedni drugima i igrači mom radu, ali i ja njima. Pored nekoliko igrača iz prethodne sezone imamo i Mačvinih momaka koji su 2000.godište, a pristiglo je i osam novajlija iz šabačkih klubova OFK Šabac i POFK "Savacijum". Već smo odigrali i jednu prijateljsku utakmicu sa ekipom Pričinovića, gde smo ostvarili pobedu rezultatom 3:1. U planu je još nekoliko kontrolnih mečeva sa seniorima i omladincima iz Beograda. Generalno mogu reći da su dobra grupa, na njima je da vredno rade i pruže svoj maksimum. Nadam se da će pripremni period proći po planu i bez povreda", kaže trener Dejan Sarić.

Novajlija u redovima crveno-crnih Stefan Marković u Mačvu je došao iz OFK Šapca i kako kaže zadovoljan je kako do sada protiču pripreme.

"Mislim da sam napravio dobar izbor prelaskom iz OFK Šapca u Mačvu, dobro sam se uklopio, zadovoljan sam načinom rada trenera Dejana Sarića, a i saigrači su sjajni i dobro su me prihvatili. Pokušaćemo zajedničkim snagama da ponovo napadnemo prvo mesto i izborimo plasman u najviši rang" kaže jedan od novajlija u Omladinskoj selekciji Mačve, Stefan Marković.

"Pripreme protiču dobro, zadovoljan sam, ekipa je dobra, atmosfera je odlična i mislim da možemo da ostvarimo jedan od ciljeva i vratimo se u najviši rang takmičenja. Dogovorili smo se na početku priprema da ćemo pružiti svoj maksimum i ispuniti sve zahteve trenera i mislim da će ovo biti dobra sezona za sve nas", kaže omladinac Milan Popović.

pr Ana Acan