Kadeti Mačve napadaju elitu, mlađe kategorije otpočele pripreme
Visoke dnevne temprature nisu prepreka fudbalerima Kadetske selekcije FK "Mačva" da vredno treniraju i pripremaju se za start prvenstva u Kolubarsko-mačvanskoj ligi. Pod vođstvom trenera Dragoslava Kostića, daju svoj maksimum i ispunjavaju sve zahteve u pripremnom periodu sa ciljem da "napadnu" prvo mesto i elitni rang takmičenja.

Trener Dragoslav Kostić iza sebe ima uspešan dugogodišnji rad sa mladim fudbalerima i kako ističe, sa zadovoljstvom je prihvatio poziv predsednika Ivice Kralja i odlučio da trenersku karijeru iz OFK Šapca nastavi u Mačvi.

"Devet godina sam proveo u OFK Šapcu i pamtiću ih kao veoma uspešne sa rukovodstvom kluba, ali jednostavno došlo je prezasićenja i sam poziv Ivice Kralja je bio znak za mene da startujem sa nekim svojim ličnim novim početkom i da u nekoj novoj sredini pronađem još neki motiv da pružim kao trener još više nego što sam možda pružao u poslednji godinu ili dve. Sistem rada ostaje isti, jer su ovi momci takođe vrlo talentovani, dečaci koji su tehnički i taktički obučeni. Neću menjati način rada jer se u prethodnom klubu pokazao veoma uspešnim, imali smo ubedljivo prvo mesto u ligi, a u baražnim utakmicama jedan poraz i jedan remi, zbog čega nismo uspeli da se kvalifikujemo u Kvalitetnu ligu, tako da ostvareni rezultat smatram velikih uspehom", objašnjava Kostić.

Put do elite je dug i težak jer nije dovoljno biti prvoplasiran, već se plasman u viši rang ostvaruje nakon baražnih utakmica, ali kako Kostić ističe, sa trenutnih igračkim kadrom u kadetskoj selekciji FK "Mačva" to se može postići i to će i biti cilj.

"Želja rukovodstva kluba je upravo plasman u elitni rang, zbog čega sam i dobio poziv da treniram ove momke, jer u poslednje tri godine dva puta igram baražne utakmice. Ja sam ovde da pokušam da ostvarim sada već zajedničku želju i kluba i mene i ovih momaka, daću sve od sebe, a vidim da zaista velika želja za to postoji i kod igrača. Mislim da neće biti problem da napravimo dobru ekipu.

Kostić takođe ističe da je liga izuzetno kvalitetna i teška, a kao glavne favorite uz Mačvu izdvaja i OFK Šabac, Loznicu, Jedinstvo iz Uba i još jedan šabački klub - Savacium.

Kadetska selekcija Mačve sa pripremama je startovala pre nekoliko dana, a od 04. avgusta planiran je odlazak na Taru.

"Na Tari ćemo raditi taj neki završni deo priprema koji je i najvažniji, takođe ćemo odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica, tako da se nadam da će ekipa već u povratku sa Tare biti spremna za početak prvenstva", ističe trener Kostić.

Kadetska selekcija Mačve je izuzetno brojna i kako navodi Kostić, svesno je zadržan ovoliki broj igrača.

"Ovde imamo generaciju 2001. godišta koja je nosilac ove godine i generacija 2002. godišta koju je trenirao Boda i koja je pokazala izuzetan talenat. Tako da ćemo imati dve kvalitetne grupe i igrače na koje ćemo moći da računamo svakog momenta, što je veoma bitno jer će i sami igrači imati želju i motiv da daju svoj maksimum i izbore se za mesto u najboljoj grupi", kaže Kostić.

Sa treninzima su startovali i mladi fudbaleri koje vodi Nikola Jelikić. Kadeti, pioniri, petlići i predtakmičarski uzrast, što je blizu 100 fudbalera Mačve, boraviće od 04. avgusta na Tari, a s obzirom na veliko interesovanje ove godine, što posebno raduje, kako ističe Jelikić, naredne godine će razmišljati o organizaciji kampa u dve smene.

"Tokom sedmodnevnog boravka na Tari, organizovaćemo treninge dva puta dnevno, plus relaks trening, kao i obuku za neplivače. U planu su i prijateljske utakmice po uzrasnim kategorijama i na osnovu mog iskustva kroz ovaj kamp, mislim da će svi biti zadovoljni i da će pripreme biti kvalitetno obavljene", kaže Jelikić.

Za najmlađe fudbalere boravak na Tari biće najbolji način za socijalizaciju, odvajanje od roditelja i druženje, a za starije kategorije mogućnost da u dobrim uslovima odrade pripremni period, kako bi već polovinom avgusta kada startuju prvenstvene utakmice u ligama, izborili se za što bolje rezultate.

pr Ana Acan