Elitno društvo cilj za Omladince i Kadete Mačve
Start prvenstvenih utakmica u Kolubarsko-mačvanskoj ligi bio je uspešan i za omladinsku i za kadetsku selekciju šabačke Mačve. Treneri Dejan Sarić i Dragoslav Kostić na konferenciji za novinare istakli su da je prioritet stvaranje novih generacija momaka koji će svojim kvalitetom i zalaganjem zasluženo izboriti mesto u prvom timu, a ukoliko u tome i uspeju, kroz dobre fudbalske partije i pozitivne rezultate obe selekcije mogu izboriti i plasman u elitno društvo.

Trener Omladinske selekcije Dejan Sarić izrazio je zadovoljstvo ostvarenim pobedama u prva tri kola.

"Svaki trener bi poželeo ovakav start prvenstva. Ova generacija za razliku od prošle, malo je u deficitu što se tiče godišta, jer imamo samo tri igrača 99 godište, dok su ostali 2000. godište, što je i dobro za ovaj klub. Cilj kluba je svakako prvo mesto i ka tom cilju idemo", istakao je Sarić na konferenciji za novinare.

Kadetska selekcija od starta prvenstva u Kolubarsko – mačvanskoj ligi ostvarila je pobede u sva četiri odigrana kola i kako ističe trener Dragoslav Kostić, sa velikom gol razlikom.

"Momci su pokazali veliku efikasnost na sve četiri utakmice, ali ne treba da se previše podižemo, jer tek nas očekuju dosta teške utakmice, tri – četiri derbija i u tm delu ćemo videti koliko smo spremni za nešto ozbiljnije. Naravno, trener sam koji želi da sa svojom ekipom stalno budem prvi, kao i verovatno većina trenera. Mislim da u ovom trenutku imam ekipu koja može da odgovori mojim zahtevima i željama kluba. Iz utakmice u utakmicu idemo da pobeđujemo i da ostvarimo planove. Naglasio bih samo da se radi o generaciji 2001. I 2002. godište, oni su jedan sjajan spoj i reč je o veoma talentovanoj deci", naveo je Kostić.

Otežavajuća okolnost za sve klubove koji se takmiče u Kolubarsko-mačvanskoj ligi jeste činjenica da i prvoplasirane ekipe moraju da igraju baražne utakmice, složili su se treneri Sarić i Kostić.

"Ovim sistemom takmičenja, svi klubovi imaju težak zadatak ukoliko žele plasman u Kvalitetnu ligu. Prvi je da se izbore za sam vrh tabele tokom prvenstva, a onda sledi i drugi test - dve baražne utakmice. Vodio sam ekipu dve godine u Omladinskoj ligi Srbije i moram da kažem da je velika šteta što je Mačva ispala iz elitnog ranga takmičenja, jer s obzirom da smo superligaši, ovakav klub mora da ima i omladince i kadete u Kvalitetnoj ligi Srbije", rekao je Sarić.

"U poslednje tri godine, ja sam sa kadetima dva puta igrao baraž i znam koliko je to za njih stresno, jer u toku prvenstva odigraju sezonu sjajno i onda bukvalno na jednoj utakmici srušiš sve snove i kluba i igrača. Mislim da je to velika greška, ali o tome ne odlučujemo mi. Ova generacija kadeta mislim da je spremna da osvoji prvenstvo, a o baražu ukoliko do njega dođe, a mislim da imamo velike šanse za to, pričaćemo tada" naveo je Kostić.

"Imamo odličan start sezone sa tri pobede. Ekipa radi dobro i mogu da kažem da smo svi zaista i dobri drugari. Cilj nam je da budemo prvi i dajemo svoj maksimum i na treninzima i na utakmicama kako bi ispunili i naše i želje trenera i kluba", kaže Omladinac, Uroš Sarić.

Igrač kadetske selekcije Zoran Zejić smatra da su dobro odrađene pripreme dale i dobre rezultate na startu prvenstva.
"Svi u ekipi smo srećni zbog ostvarene sve četiri pobede i to sa postignutih 27 golova, dok smo primili samo tri. Nadam se da ćemo ući u baraž, to nam je prvi cilj, a onda i plasman u Kadetsku ligu Srbije", sa optimizmom priča Zejić.

U nastavku Kolubarsko- mačvanske lige, Omladinska selekcija u nedelju, 10. septembra dočekuje ekipu Loznice, dok Kadeti gostuju Loznici u subotu, 16. septembra.

pr Ana Acan