OMLADINCI I KADETI MAČVE JESENJI PRVACI
Omladinska i Kadetska selekcija Fudbalskog kluba "Mačva" jesenji deo prvenstva u Kolubarsko-mačvanskoj ligi završile su na prvom mestu i tako izborili titulu jesenjih prvaka.

Na konferenciji za novinare predsednik FK "Mačva" Ivica Kralj izrazio je zadovoljstvo postignutim uspehom mlađih kategorija u prvom delu prvenstva, posebno ističući da plasman u elitu jeste ambicija svih, ali ne i prioritet, tako da i u nastavak takmičenja ove selekcije mogu da uđu resterećeno i bez pritiska.

"Raduju me ovakvi rezultati obe selekcije, mi smo ovo i očekivali od trenera, ali i znali smo da imamo poprilično kvalitetnu ekipu. Naravno tek smo na pola puta, očekuju nas i baražne utakmice, kako bi ostvarili plasman u najveći rang. Bez obzira na sve, to nam nije prioritet, treneri Dejan Sarić i Dragoslav Kostić znaju da ništa nije moranje i da mogu što se toga tiče potpuno rasterećeno da vode selekcije, jer svakako je nateže raditi pod nekim pritiskom i kada znate da nešto morate. Ukoliko se ukaže prilika za plasman u elitni rang za obe selekcije, naravno da ćemo iskoristiti tu priliku. Nama je prioritet da oni stvaraju mlade igrače koji će biti nosioci Mačvine igre u nekom narednom periodu. Najbolji strelci u ove dve selekcije, Pejović i Dželebdžić su se pokazali svojom igrom i sigurno da će biti priključeni sa još nekoliko igrača na pripremama sa prvim timom, a na treninzima sa seniorima su prisutni već nekoliko meseci. Ako sve bude onako kako planiramo, ovi momci će već u januaru biti sa prvim timom, a na njima je da pokažu kvalitet koji nesumnjivo imaju", rekao je Ivica Kralj na konferenciji za novinare.

Omladinska selekcija Mačve na čelu sa trenerom Dejanom Sarićem, jesenji deo prvenstva u Kolubarsko-mačvanskoj ligi završila je sa 8 pobeda, jednim remijem i jednim porazom.

"Ja sam momcima na početku prvenstva rekao da moraju da budu prvi i ako predsednik nije to zahtevao od nas po svaku cenu. Mogu da kažem da i ovaj jedan poraz nismo trebali da zabeležimo, ali zadovoljan sam sa postignutim, sa zalaganjem na terenu i van njega, što je takođe bitno. Za prvi tim konkuriše pet igrača u Omladinskoj selekciji, nekoliko momaka je već osetilo trening sa prvotimcima kao i prijateljske utakmice. Napravili smo jedan korak ka cilju, ostaje nam još nekoliko da na kraju sezone budemo prvi, a ukoliko uspešno prođemo i baraž, da se u rekordnom roku vratimo u najviši rang - Omladinsku ligu Srbije", ističe Sarić.

Kadetska selekcija FK "Mačva" sa trenerom Dragoslavom Kostićem u jesenjem delu prvenstva ostvarila je 11 pobeda, jedan nerešen rezultat i jedan poraz i nalaze se na prvom mestu tabele Kolubarsko-mačvanske lige sa 34 boda.

"Samim dolaskom u Mačvu i nakon prvih nekoliko treninga kada sam video o kakvim se selekcijama radi i generacijama 2001. i 2002. godište, ja sam shvatio da je kvalitet evidentan i prvo sam, sam sebi postavio za cilj da budemo prvi u ligi. Za sada to ide dosta dobro, imali smo taj jedan poraz koji je po meni i dobro došao, jer momci su se malo podigli i mislili da će lako dobijati svaku utakmicu. Taj poraz ih je malo otreznio na vreme i zato smo u poslednja dva kola postigli 14 golova, ostvarili dve pobede i vratili se na nivo s početka prvenstva. Iz naše selekcije nekoliko igrača je imalo priliku da igra za Omladinsku selekciju, a Zoran Zejić je bio priključen i jednom treningu prvog tima. To je samo znak da klub razmišlja o mlađim kategorijama, a mi se ne zaustavljamo na ovome. Ovih šest meseci nisam radio treninge da bi bili prvi, već sam i gledao šta nam još fali da bi ekipa bila jaka, jer ne bih u baražnim utakmicama kada dođu jače protivničke ekipe, da sav trud i rad tokom prvenstva padne u vodu, kao što sam imao iskustvo dva puta u nekim drugim klubovima. Želim da imamo najjaču ekipu i u baražu i već radim na tome kada je u pitanju igrački kadar", navodi Kostić.

U Omladinskoj selekciji Mačve tokom prvog dela prvenstva najbolji strelac ekipe je Luka Pejović sa postignutih 11 golova.

"Mi smo ekipa koja se pita i koja dominirai mislim da zaslužujemo da igramo Omladinsku ligu Srbije. Završili smo jesenji deo prvenstva na prvom mestu sa osvojenih 25 bodova i nadam se da ćemo na kraju sezone baraž odigrati dobro i ostvariti plasman u najviši rang. Imao sam priliku i da pet minuta igram sa prvim timom, protiv ekipe Vojvodine i to je nešto što ću sigurno pamtiti celog života i nadam se da ću svojim zalaganjem zaslužiti mesto u prvom timu Mačve, jer je to sigurno želja svakog igrača koji je u mlađim selekcijama", kaže Pejović.

U Kadetskoj selekciji Marko Dželebdžić u jesenjem delu prvenstva postigao je 10 golova, a u Mačvu je došao iz ekipe Sloge iz Bajine Bašte.

"Uz Bana Kneževića i Dragana Tonkovića ja sam najbolji strelac ove ekipe, ali neopterećujemo se previše ličnim brojkama, jer nam je svima najbitnije da donesemo pobede i bodove klubu za koji igramo. Odlepili smo se sedam bodova od drugoplasirane ekipe, to će nam značiti i u nastavku prvenstva. U Mačvu sam došao svestan da ću u ovoj sredini najviše napredovati i mislim da nisam pogrešio u toj odluci. Što se tiče prvog tima, sigurno je privilegija svakog od nas i bilo bi lepo da što više momaka dobije priliku da trenira i igra sa seniorima" naveo je Dželebdžić.

Prolećni deo prvenstva u Kolubarsko-mačvanskoj ligi startuje u martu naredne godine, kada će Omladinska i Kadetska selekcija Mačve nastaviti borbu za nove bodove.

pr Ana Acan