Mačvini dečaci uspešni na turnirima u Rumi, Beogradu I Šapcu
Na tradicionalnom dečjem turniru u fudbalu pod nazivom "Novogodišnja radost 2017/18." u Rumi, Mačvini dečaci 2007. godište, osvojili su drugo mesto.

Na Međunarodnom turniru u Beogradu generacija 2008. godište je odigrala tri utakmice u grupi i zabelezila dve pobede i jedan poraz. Pobeđena je Rumunska Politehnika sa 3-2, Zenit iz Bijeljine sa 4-1, a poraz je zabeležen od Senjaka 4-1. Trener Dragoslav Kostić ističe da prolazak u polufinale nije ostvaren zbog 2 gola manjka, ali kako kaže, igra Mačvinih pilića bila je odlična!

U okviru takmičenja "SOS liga budućih šampiona" u organizaciji SC "Sunrise" u Šapcu, Mačvini dečaci godišta 2009. I 2010. odigrali su utakmicu jedni protiv drugih, u kojoj su stariji izborili pobedu rezultatom 4:2. Kako ističe koordinator Mačvine škole fudbala, Nikola Jelikić dečaci su pokazali odličnu igru I veliki potencijal, tako da će I u narednom periodu sigurno biti dobrih rezultata I razloga za slavlje.

Inače, u ovom takmičenju koje se završava u martu naredne godine, Mačvini dečaci su u okviru prošlog kola, generacija 2009. godišta pobedili Fenix sa 1:0, a 2010.godište Peđolino sa 2:1. Generacija 2008.godišta takođe je pobedila Fenix sa 1:0, a 2007. ekipu Sanrise rezultatom 5:1. Dečaci 2005.godište igrali su nerešeno sa Savacijumom 1:1, a juče Mačvini dečaci 2007.godište su pobedili Savacijum sa 1:0 golom Rankovića.

Treba istaći da su za uspešne rezultate Mačvinih mladih snaga zaslužni njihovi treneri koji sa njima rade svakodnevno, Nikola Jelikić, Milan Jovanović, Vojislav Vasić - trener golmana, kao I Dragoslav Kostić trener Kadetske selekcije FK "Mačva". Njihova želja je da u narednim godinama što više dečaka poniklih u Mačvinoj školi fudbala zaigra za prvi tim.

pr Ana Acan