Šabačka Mačva startovala sa pripremama
Na današnjoj prozivci u prostorijama šabačkog superligaša FK "Mačva", kojom je zvanično startovao pripremni deo za superligaško proleće, pozitivno raspoloženje rukovodstva, stručnog štaba i igrača. Svi sa nestrpljenjem očekuju nastavak prvenstva i nove šanse za osvajanje bodova, kojima će prethoditi veliki rad, zalaganje i dokazivanje.

Predsednik FK "Mačva" Ivica Kralj pozdravljajući okupljene igrače, poželo im je uspešne pripreme, a prisutnim novinarima istakao da je sve spremno za najvažniji period u funkcionisanju svakog kluba.

"Spremni smo za najvažnije poslove i kada je reč o prelaznom roku i samom funkcionisanju Stručnog štaba i sprovođenje programa pripremama. Prelazni rok zvanično počinje 15. januara i traje mesec dana, tako da će svakako biti promena u igračkom kadru i kao i uvek očekujemo i odlaske i dolaske novih momaka. Važno je istaći da smo prvom timu priključili i nekoliko igrača iz Omladinske selekcije - Šarenca, Popovića i Pejovića, kao i dva kadeta - Kneževića i Stevanovića. Želeli smo da pružimo priliku mladim snagama da osete pripreme i treninge prvog tima, a u narednom periodu, svakako ćemo priključiti još momaka. Imamo novog kondicionog trenera, Vladu Božića. Drago nam je što se neki inostarni i domaći klubovi interesuju za nekoliko naših igrača, ali mi imamo svoj cilj i način kako razgovaramo sa svima njima, pa ćemo videti šta će doneti naredni dani", ističe Kralj.

Šef struke šabačke Mačve, Dragan Aničić kaže da mu je trenutno na raspolaganju 31 igrač i da je činjenica da će promena biti kao što je to slučaj u svakom prelaznom roku.

"Prve dve nedelje treniraćemo u Šapcu, a baza crveno-crnih od 25. januara biće u Ohridu. Prvi treninzi biće neka uvretira u intenzivniji rad i prilika da vidimo da li su igrači ispoštovali dogovor pred odlazak na odmor. U Šapcu ćemo imati otežane uslove za rad, nadao sam se da ćemo imati veštački teren, međutim i ovoga puta snalazićemo se na terenima koje imamo na raspologanju. Kada je reč o igračkom kadru, za sada su otišli Protić i Rajović, imamo trenutno nekoliko igrača na probi, priključićemo i nekoliko momaka iz mlađih kategorija, jer to i treba da ubuduće bude neki put, da talentovana deca iz Šapca dobiju priliku da igraju za prvi tim", navodi Aničić.

Tokom boravka u Makedoniji, igrači će imati priliku da svoj kvalitet dokažu i na nekoliko pripremnih utakmica. Nastavak prolećnog dela Super lige Srbije, tačnije 23. kolo, planirano je 17. februara, kada šabačka Mačva gostuje ekipi Čukaričkog u Beogradu. U prvoj utakmici prolećnog dela na domaćem terenu, Šapčani će dočekati ekipu Vojvodine, 24. februara.

pr Ana Acan