Mlađe kategorije FK Mačva startovale sa pripremama
Jesenji prvaci Kolubarsko-mačvanske lige, Omladinska i Kadetska selekcija Fudbalskog kluba "Mačva", otpočeli su pripreme za nastavak prvenstva. Na Gradskom stadionu u Šapcu danas su sa pripremama startovali i Mačvini pioniri, tako da se na jednom mestu okupila, sasvim očigledno nikad brojnija, budućnost šabačkog superligaša, što je najbolji pokazatelj napretka funkcionisanja kluba na čijem je čelu predsednik Ivica Kralj. Treba istaći da trenutno Mačvina škola fudbala u 9 selekcija okuplja 300 dečaka, koji vredno rade na usavršavanju i dokazivanju sa najvećom željom da zaigraju u dresu prvog tima.

Trener Omladinske selekcije Dejan Sarić kaže da će tokom prvih nekoliko dana akcenat biti na bazičnom delu priprema, a potom rad na terenu.

"Zadovoljan sam sa odzivom igrača. Imamo 5-6 pojačanja što će svakako doprineti da kroz veću konkurenciju, momci daju sve od sebe i pokažu svoj kvalitet. Naš cilj je da zadržimo prvu poziciji, svesni smo da neće biti lako, a od drugoplasiranog Uba deli nas samo jedan bod. Prve dve utakmice su jako važne, to su susreti sa Loznicom i ekipom Uba, koje moramo rešiti u svoju korist, kako bi napravili veću bodovnu razliku, jer nas očekuju i plejof i plejaut.

U redove Omladinske selekcije Mačve došla su šabačka deca - Radovan Petrović iz ekipe Prova, Nebojša Andrić iz Švajcarske, Nino Zejić iz ekipe Partizana i Salkunić iz Sanrajsa.

Šapčanin Nebojša Andrić, nakon godinu i po dana iz švajcarskog kluba došao je u redove crveno-crnih, a u poslednjih nekoliko godina igrao je Crvenoj zvezdi, Radu, klubu u Švajcarskoj, dok je prve fudbalske korake načinio u FK "Stevan Ćele Vilotić".

"Vidim da se Mačva kao klub u značajnoj meri uozbiljila, sada je među superligašima, što znači među 16 najboljih klubova u Srbiji i želim da sam deo ove priče. Počeli smo sa treninzima, atmosfera u ekipi je odlična i jedva čekamo prve utakmice", kaže omladinac Mačve, Nebojša Andrić.

Trener Kadetske selekcije FK "Mačva" Dragoslav Kostić ističe da su obavljena testiranja momaka i plan je da već od početka februara krene odigravanje prijateljskih susreta.
"Momke koji su došli da pojačaju konkurenciju ja ne volim da nazivam pojačanjima, jer moj je stav da svi ravnopravno konkurišu za mesto u timu, a na njima je da se istaknu i dokažu. Svake pripreme su nov početak za svakog igrača. Momci koji su odigrali sjajno prvi deo prvenstva su u blagoj prednosti, ali to ništa ne znači. Doveli smo igrače na mesta gde smo bili tanki, tako da na raspolaganju imam više od 40 dečaka, a što se tiče prvog mesta, naravno da ćemo težiti da ga zadržimo i u nastavku prvenstva. Najvažnije su nam prve tri – četiri utakmice sa ekipama koje su odmah iza nas, da napravimo dobru bodovnu razliku, što bi stvorilo mogućnost da ubrzo rešimo prvo mesto, naravno čeka nas i baraž, pa ćemo videti šta nam vreme donosi" kaže Kostić.

Trener selekcije pionira, Slobodan Radojčić ističe da je ove pripreme startovao sa velikim brojem novih dečaka, pa je i pripremni period otpočeo nešto ranije kako bi prvenstvo koje počinje u martu dočekali potpuno spremno.

"Prvi deo prvenstva smo vredno radili i napredovali. Isti cilj je i u nastavku prvenstva. Zbog velikog broja dečaka, treniramo u nekoliko grupa podeljenih po godištima. U planu je osnovna obuka, odnosno usavršavanje osnovnih elemenata tehnike i taktike, a za dve nedelje krenućemo i sa prijateljskim utakmicama, kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva. Nadamo se da će kadeti uspeti da se plasiraju u Kvalitetnu ligu, i da ću kolegi poslati što veći broj kvalitetnih dečaka", ističe Radojčić.

Mačvinim pionirima imperativ nije borba za prvo mesto, već je akcenat na što boljoj edukaciji i da se na kvalitetan način pripreme za ono što ih očekuje u jačim ligama. Inače, prolećni deo prvenstva u Kolubarsko-mačvanskoj ligi startuje u martu.

pr Ana Acan