Mačvina prva trojka na gostovanju
Šabačka Mačva uspela je da ostvari prvu pobedu na gostujućem terenu i to u Surdulici u susretu sa ekipom Radnika. Utakmica 05.kola Super lige Srbije završena je rezultatom 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Đorđe Šušnjar u 30. minutu utakmice.

Šapčani su pre pobedonosnog gola stvarali šanse preko Gavrića i Šušnjara, a nakon pogotka i u drugom delu igre mreži domaćina zapretili su ponovo Gavrić, kao i Adamović. Tokom celog meča crveno-crni su dominirali i kako ističu u stručnom štabu Šapčana, pobeda je potpuno zaslužena.

Šef stručnog štaba FK Mačva, Dragan Aničić kaže da su u ovom meču naplatili ono što nisu uspeli u nekoliko prethodnih utakmica.

"Kao i uvek u životu ako pokažete predanost i upornost rezultat toga dođe pre ili kasnije. Danas smo naplatili ono što nismo u nekoliko prethodnih utakmica. Izuzetno teška utakmica koju smo mogli i ranije da rešimo, jer je Gavrić kod rezultata 1:0 pogodio prečku. Ali i domaćin je imao svoje šanse i konačno smo imali i sreće u pojedinim situacijama i zasluženo pobedili", ističe Aničić.

Radnik: Vasiljević (g), Mladenović, Žarković, Stevanović, Pantelić, Čubrilo (Milovanović od 87.min), Keremeh, Ristović (Đorđević od 78.min), Pejčić, Zlatanović i Kovačević (Stojanović od 61.min). Žuti kartoni: Dušan Pantelić 70.min, Marko Čubrilo 86.min i Dragan Žarković 90.min.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Marić, Obrovac, Gavrić (Jeremić od 90.min), Šušnjar, Ristivojević, Adamović (Babić od 84.min) i Gemović. Žuti kartoni: Slavko Marić 40.min, Filip Pejović 52. i Ivan Obrovac 79.min.

Mačva se posle druge pobede od starta sezone probila na sedmo mesto sa sedam bodova. Narednog vikenda, Šapčani dočekuju ekipu Partizana.

pr Ana Acan