Mačva sutra gostuje ekipi Rada
U okviru 09. kola Super lige Srbije šabačka Mačva će sutra na gostovanju ekipi Rada u Beogradu pokušati da osvoji nove važne bodove za uspešan nastavak prvenstva i očuvanje mesta u središnjem delu tabele. Utakmica se igra od 19 časova.

U najavi kola na redovnoj konferenciji za novinare šef struke crveno-crnih Dragan Aničić kaže da je sutrašnji susret da se ekipa posle poraza od Zemuna vrati u onaj ritam pre pauze i predstavi na pravi način.

"Čeka nas težak meč, protivnik ove godine za razliku od prethodne je ušao sa mnogo iskusnijim timom, dobro su se pojačali i to se odmah odrazilo i na igru i stanje na tabeli. Nakon ove utakmice koja je prošla loše rezultatski, ali igrački ukoliko budemo zadržali taj nivo, znači da ćemo moći i na utakimici sa Radom uspeti da se suprostavimo domaćinu i da napravimo povoljan rezultat. Rad je iskusna superligaška ekipa, tu je Marinković, Kasalica, mladi reprezenativac Lutovac, zatim Ignjatijević...ekipa za poštovanje, ali mi smo pokazali da možemo sa svima ravnopravno da se nosimo. Što se tiče kadrovskih problema, Jeremić i Tošić su i dalje odsutni a sviostali su u trenažnom procesu i možemo da računamo na njih", rekao je Aničić.

Prvotimac Ivan Obrovac veruje u pozitivan rezultat, jer su već nekoliko puta pokazali da i u gostima mogu ostvariti maksimum.

"Rad je ekipa sa kojom smo odigrali prijateljsku utakmicu tokom priprema na Zlatiboru, tako da mislim da nema nepoznanica. U Lučanima smo pokazali da dosta toga zavisi od nas i kada gostujemo, tako da ukoliko i sutra budemo pružili svoj maksimum, zalaganje i dobru igru, mislim da se domaćin neće mnogo pitati i da ćemo se vratiti sa povoljnim rezultatom", navodi Obrovac.

Novajlija u redovima Mačve, Aleksandar Đoković očekuje pravu prvenstvenu utakmicu jer je ekipa Rada puna samopouzdanja zbog poslednje pobede.

"Bićemo skoncentrisani 100 posto, jedva čekamo duel sa Radom i izvukli smo neke pouke iz prošle utakmice sa Zemunom. Ekipa Rada je u prethodnoj utakmici izborila pobedu, tako da sigurno uz mnogo samopouzdanja želi do novih bodova i na domaćem terenu. Zato očekujem tešku i pravu prvenstvenu utakmicu", kaže Đoković.

Na superligaškoj tabeli ekipe Rada i Mačve zauzimaju sedmo i osmo mesto sa istim brojem bodova.

pr Ana Acan