FK Mačva obeležio klupsku slavu – Malu Gospojinu
Fudbalski klub "Mačva" svoju krsnu slavu, Rodjenje presvete Bogorodice – Malu Gospojinu, obeležio je danas u dobrom raspoloženju, što je rezultat uspešne protekle sezone, ali i dobrog starta u novom prvenstvu. Rukovodstvo kluba, Stručni štab i igrači, ulažu ogroman trud i rad kako bi I ove godine zabeležili nove sportske uspehe, ali I ukoliko se ukaže šansa za to, načine I korak više.

"Kao I svake godine imamo brojne goste I na lep način obeležavamo klupsku slavu. Danas smo svi lepo raspoloženi uz želje da u zdravlju I veselju ovaj dan obeležavamo I narednih godina", rekao je predsednik FK Mačva, Ivica Kralj.

Lomljenju slavskog kolača prisustvovali su članovi Uprave kluba, Stručnog štaba i igrači, predstavnici Grada Šapca i prijatelji I saradnici. Sveštenik Milan Pantelić koji je inače I clan Uprave kluba, igračima je poklonio "Ohridski Prolog" Vladike Nikolaja Žičkog.

"Želja mi je da ovi momci svakodnevno mogu pročitati one osnovne hrišćanske vrline I da I kao ljudi I kao igrači daju pun doprinos afirmaciji fudbala u našem gradu I da pronesu ime Mačve širom Srbije, a nadamo se ako Bog da naredne gosine I da ostvarimo plasman u Evropu jer to je želja I mogućnost ovog grada da ima evropskog predstavnika", rekao je Pantelić.

Plasman u elitni rang takmičenja nakon 65. godina, polufinale Kupa Srbije nakon 30 godina, opstanak u superligaškom takmičenju istorijski su uspesi po kojima će klub I svi Šapčani pamtiti prošlu godinu, a nakon osam odigranih kola u novoj sezoni, Mačva zauzima središnji deo tabele, sto je takođe veliki uspeh I obecava uzbudljiv nastavak prvenstva.

pr Ana Acan