Mačva u nedelju gostuje ekipi Dinama
U okviru 10.kola Super lige Srbije šabačka Mačva u nedelju, 30. septembra gostuje ekipi Dinama. Utakmica se igra na gradskom stadionu u Surdulici od 19 časova.

Šef Stručnog štaba FK "Mačva" Dragan Aničić ističe da loš start Dinama i poslednje mesto na tabeli nikako ne umanjuje kvalitet ekipe i da je reč o protivniku koji se ne sme potceniti.

"Ekipa Vranja je borbena i imaju trenera Dragana Antića koji gaji takav stil igre. Jako su neugodni kada igraju kući. Iako nisu dobro startovali prvenstvo, utakmice koje nisu dobili, tesno su gubili, tako da nas sigurno očekuje jedna neizvesna utakmica, ali ohrabreni poslednjom pobedom u Kup takmičenju, mislim da će svi igrači biti na okupu i spremni za borbu. Nemamo problem ni sa žutim kartonima i nadam se da će nas malo i sportska sreća pogledati, koja nas nije baš pratila u poslednjih nekoliko kola. Pokušaćemo da se vratimo sa celim plenom u Šabac. Za Kup utakmicu malo su odmarali neki igrači, jer su igrali sve utakmice od starta prvenstva", kaže Aničić.

Prvotimac, Igor Ristivojević kaže da su svesni da će Dinamo dati svoj maksimum kako bi došli do za njih veoma važnih bodova.

"Očekuje nas jedna teška utakmica u Surdulici. Dinamo očekuje mnogo od ovog susreta, oni kažu da će ovo biti utakmica sezone, tako da mi moramo biti koncentrisani i disciplinovani od prvog do poslednjeg minuta. Oni imaju veliku želju da prekinu seriju loših rezultata, a mi ćemo dati sve od sebe da u tome ne uspeju. Trenirali smo dobro ove nedelje, analizirali ekipu i mogu reći da smo spremni da u Šabac donesemo tri boda", navodi Ristivojević.

Nakon devet odigranih kola, Mačva se nalazi na devetom mestu sa deset bodova, dok je ekipa Dinama iz Vranja do sada zabeležila samo jednu pobedu i to u meču sa ekipom Zemuna. Pred drugu dvonedeljnu pauzu u prvenstvu, Mačva će 06.oktobra dočekati ekipu OFK Bačka, a 12.kolo predvidjeno je za 20.oktobar kada će Šapčani gostovati ekipi Proletera u Novom Sadu.

pr Ana Acan