Darko Tešović novi šef struke šabačke Mačve
Novi šef Stručnog štaba šabačkog superligaša, Darko Tešović predstavljen je danas medijima na konferenciji za novinare FK Mačva.

Predsednik Ivica Kralj istakao je da Tešovića poprilično dugo poznaje i veruje u njegove trenerske kvalitete.

"Darka Tešovića poznajem tridesetak godina i kao dobrog čoveka i kao kvalitetnog trenera. Mislim da je to pravo rešenje za nas, kako bi nastavili sa dobrim rezultatima, kao što smo ih imali prethodnih godina. On će to radom i rezultatima da pokaže, imamo veliko poverenje u njega, ljudi iz Uprave kluba, ali i igrači koji Tešovića dobro poznaju. Od medija očekujem da mu daju punu podršku kao što je to bio slučaj i sa prethodnim šefovima, saradnja je uvek bila izuzetno dobra, a i od šabačke publike očekujem da budu uz novog šefa i igrače kao što su i svih prethodnih godina", istakao je Kralj.

Darko Tešović se već 16 godina bavi trenerskim poslom, a dolazak u Mačvu za njega predstavlja izuzetnu čast.

"Višedecenijsko poznanstvo svakako nije jedini razlog zbog čega sam došao u Mačvu jer to nikako ne bi bilo dobro, da sam ja samo iz tog razloga ovde. Ono što je meni mnogo bitno je činjenica da sam ovde došao iz jednog kontinuiranog rada i da sam kroz stepene takmičenja stigao do Super lige. Nemam nikakav roblem ni fudbalskih tajni, da sa ovim momcima napravim jedan lep uspeh, jer Mačva kao klub to zahteva od mene, toliko godina postojanja i tradicije je za svako poštovanje i meni je izuzetna čast što sam prvi trener jedne Mačve. Ivici hvala na ukazanom poverenju i ljudima koji su u klubu, moj posao je teren i na njemu ću pružiti maksimum. Igračima ću pokušati da dočaram moju fudbalsku filozofiju koja se verovatno razlikuje kod drugih trenera po nekim stavkama, što je i normalno u ovom poslu. Ja sam odrastao u velikom klubu, tako sam i školovan i tako učim i svoje ekipe da igraju fudbal i da budu fudbalski džentlmeni, a na kraju i rezultat dođe kroz sve to", naveo je Tešović.

Susret sa ekipom Crvene zvezde u nedelju, 28. oktobra u Šapcu, Tešoviću će biti debi na mestu šefa stručnog štaba crveno-crnih.

pr Ana Acan