U osmini finala Kupa Mačva gostuje Spartaku
Šabačku Mačvu će još sutra na utakmici osmine finala Kupa Srbije predvoditi pomoćni trener, Dragoslav Kostić. Susret sa ekipom Spartaka počinje u 14 časova, na stadionu u Kuli.

Na konferenciji za novinare u najavi nastavka takmičenja u Kupu, trener Mačve, Dragoslav Kostić istakao je da su amibicije crveno-crnih iste kao i prošle godine.

"U Kulu idemo u kompletnom sastavu, pokušćemo da izborimo pobedu i ponovimo uspeh iz prošle godine. Jedina promena je što u ovom meču Gemović neće igrati zbog crvenog kartona iz prethodne superligaške utakmice. Na teren će izaći jaka ekipa i sigurno je da će momci dati svoj maksimum kako bi ponovo izborili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. Moram istaći da se u prvom poluvremenu utakmice u Novom Sadu pokazalo da standardna igra Mačve dobro funkcioniše, ali jedna nepažnja nas je koštala bodova. Ja lično kao trener koji sam na ovom mestu privremeno nemam pravo da pravim neke velike promene, tako da će novi šef Darko Tešović preuzeti ekipu nakon sutrašnjeg meča", rekao je Kostić.

Prvotimac Ivan Obrovac podseća da je prošle godine Kup takmičenje donelo dobru afirmaciju i kluba i igrača, jer igrati polufinale ovakvog takmičenja nije mala stvar.

"Sigurno je da u sutrašnji susret ulazimo motivisani i u želji da izborimo pozitivan rezultat. Ekipu Spartaka dobro poznajemo, prvo kolo smo igrali sa njima i izgubili nesrećno u poslednjem minutu susreta. Verujemo da neće biti nekih iznenađenja, a očekujemo i veliku motivaciju protivničke ekipe s obzirom da je njihov trener Predrag Rogan, pre par godina radio sa nama. Mi želimo da ponovimo uspeh iz prošle godine, a možda i korak više, pokušaćemo da u tome i uspemo", naveo je Obrovac.

Parovi osmine finala Kupa Srbije su: Budućnost Dobanovci - Radnički Niš, Zemun – Partizan, Borac - Napredak, Spartak ŽK - Mačva, Čukarički - Mladost Lučani, Vojvodina - Sinđelić, Javor - Radnik i Crvena Zvezda - TSC.

Pr Ana Acan