Mačva sutra dočekuje Voždovac
U okviru 15. kola Super lige Srbije, Šapčani će sutra na svom terenu ugostiti ekipu FK "Voždovac". Utakmica se igra od 16 časova. Za crveno-crne ovo je izuzetno važan meč, kako bi se prekinuo niz poraza koji su imali u prethodnim susretima sa ekipama iz vrha tabele.

Šef struke šabačke Mačve, Darko Tešović kaže da je sutrašnja utakmica vrlo specifična jer dolazi do nedavno trener Šapčana, Dragan Aničić koji odlično poznaje ekipu. "Na meni je da pokušam da nadmudrim nekog ko tako dobro poznaje ekipu nekim mojim viđenjem fudbala i da određenim promenama unesem nešto što on nije video ovde i da pobedimo tu utakmicu. Ovaj meč je mnogo važan jer nas pobeda podiže u gornji deo tabele i ekipa dobija na samopouzdanju. Moji momci ima dobru energiju, imaćemo i dobre vremenske uslove, veliki broj publike kao što je uvek slučaj u Šapcu, teren je dobar kao i protivnik i mislim da ne postoji nijedan razlog da moji momci sutra ne pruže maksimum, jer oni sigurno mogu mnogo više od ovog trenutnog plasmana. Drago mi je što igrači prihvataju neke moje metode rada i mislim da će to samo da im donese mnogo više jednog dana kada budu igrali u nekim još većim klubovima. Mi moramo pobedom da se odužimo i našoj publici koja nas je bodrila u utakmici protiv Crvene zvezde. Igrače Voždovca dobro poznajem. U klubovima kada nešto krene od nule, niko neće da kaže da se bori za opstanak, već da idu na neke više ciljeve. Voždovac ima osnovu za to i igrački kadar koji već dugo igra zajedno. Nakon jedne krize, doveli su dobrog trenera Aničića koji će sigurno napraviti nešto dobro, a ja se nadam da neće početi da se dižu baš sutra na našem terenu. Osim Đokovića svi igrači su u konkurenciji za sastav", rekao je Tešović.

Napadač crveno-crnih, Dejan Babić očekuje da će kao ekipa pružiti dobru i kvalitetnu igru, kao i da će u sutrašnjem meču osvojiti sva tri boda.

"Pred nama je teška utakmica, trener Aničić nas naravno odlično poznaje i mislim da će sutra sa ekipom izaći na teren defanzivno da se brani, pokušaće da iz kontranapada postignu pogodak. Međutim na našem terenu se mi pitamo i da sve zavisi od nas", navodi Babić.

"Očekujem da ćemo sutra prekinuti niz poraza u jednoj tvrdoj utakmici u koju moramo ući skoncentrisani 100 posto i dobro organizovani. Pozivam navijače da ispune tribine i da nam daju podršku, jer su uvek ona dodatna snaga kada je to najpotrebnije", kaže prvotimac Nenad Jovanović.

Biletarnice sa radom počinju sutra od 14 časova kada se i otvaraju kapije stadiona Mačve.

pr Ana Acan