Mačva u subotu dočekuje Spartak
Pred dvonedeljnu reprezentativnu pauzu, fudbalere Mačve očekuje još jedan važan meč, kako bi učvrstili poziciju u središnjem delu tabele. U okviru 16. kola Super lige Srbije, Šapčani će ugostiti ekipu Spartaka, u subotu, 10. novembra od 13 sati.

Na konferenciji za novinare u najavi kola, šef struke crveno-crnih Darko Tešović navodi da u naredni susret ekipa ulazi sa velikim optimizmom u želji da izbori nove bodove.

"Mačva dobro zna svoj cilj i tako se i ponašamo. Polako počinjemo da se upoznajemo, namerno kažem polako jer nigde ne žurimo i radimo posao koji će u određenom periodu dati dobar rezultat. Mačva je ekipa sastavljena od dobrih i iskusnih igrača, ima i mladih momaka koji tek treba da dođu na superligašku scenu i ovde ništa ne fali, samo dobar rad i strpljenje u menjanju nekih stvari, koje su igrači počeli dobro da prihvataju. Jedna utakmica ništa ne znači, mi smo dobili Voždovac, ali ne postoje sad tu euforične izjave. Mi idemo od utakmice do utakmice i imamo pravo da se nadamo da protiv Spartaka odigramo jednu dobru utakmicu pred našim navijačima. Mi nemamo probleme ni u sastavu, osim Đokovića koji se oporavlja od povrede", navodi Tešović.

Na pitanje novinara o igračima Spartaka koji bi mogli biti eventualna pretnja za Mačvu u narednom susretu, Tešović nije želeo nikoga da izdvaja pojedinačno, ističući da se dovoljno puta polemisalo da li se Mačva nekoga plaši, navodeći da sada i drugi treba da strahuju od Mačve.

"Mi respektujemo Spartak, on ima tradiciju ali i Mačva je tradicija kao klub. O imenima nećemo da licitiramo, da li su oni bolji od nas ili ne, imena ne znače ništa, pitanje je da li je ta ekipa kompaktna u ovom trenutku. Ja mogu da kažem samo za nas da smo na dobrom putu da budemo vrlo kompaktna ekipa, jer su to momci pokazali. Spartak sigurno ima dva tri igrača kojih bi trebali da se plašimo, ali mi ćemo ih sigurno na jedan način zaustaviti. Zašto bi mi stalno pričali da li se Mačva plaši nekih igrača, neka se svi sada nas plaše, rekao je Tešović.

Prvotimac Ivan Obrovac kaže da ekipa shvata značaj i ove utakmice i da je želja svih da na pauzu odu zadovoljni.

"Bitno je da uđemo strpljivo i jako protiv Spartaka i da ponovo zabeležimo trijumf, kao u prethodnoj utakmici. Svakako je želja svih da na reprezentativnu pauzu odemo zadovoljni, kako bi se i na tabeli učvrstili bliže play-off poziciji. Ekipu Spartaka poznajemo, sa njima smo pre 15-tak dana igrali u Kup takmičenju, pre toga u prvenstvu i u obe utakmice su nam se provukli, tako da je vreme da naplatimo to i nadam se da ćemo u tome uspeti u subotu", rekao je Obrovac.

Štoper, Mladen Lazarević kaže da samo dobrim pristupom, kao u prethodnoj utakmici može da se očekuje pozitivan ishod.

"U nekim utakmicama smo imali situacije da u poslednjim minutima primimo gol. Kroz ove dve nedelje koliko je šef sa nama pokazali smo da se dosta toga promenilo, igramo od prvog do poslednjeg minuta, traži se pas igra, što se videlo i u poslednjoj utakmici - postigli smo golove u poslednjem minutu prvog i na kraju drugog poluvremena, tako da sam siguran da ćemo i u utakmici sa Spartakom, poznavajući njihovog trenera koji je nekada bio i naš trener dati svoj maksimum u meču koji će sigurno biti težak. Uz pomoć naše brojne publike, mislim da ćemo doći do povoljnog rezultata", naveo je Lazarević.
Blagajne na stadionu Mačve sa radom počinju od 11 sati, kada se i otvaraju kapije stadiona.

pr Ana Acan