Mačva u subotu gostuje Napretku
Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze, ovog vikenda superligaški klubovi nastavljaju prvenstveno takmičenje. U okviru 17.kola, šabačka Mačva u subotu, 24. novembra gostuje ekipi Napretka u Kruševcu. Utakmica se igra od 13 časova.

Šef struke crveno-crnih, Darko Tešović kaže da je prvenstvena pauza bila dobra prilika da se u ekipi vredno radi na stvarima sa kojima nisu bili zadovoljni, ali i da se unapredi sve ono što se do sada pokazalo kao dobro na terenu.

"Spremni smo za gostovanje u Kruševcu, zapravo mi moramo uvek da budemo spremni. Jeste da imamo dovoljan broj igrača, ali uvek neko nedostaje, pa tako i ovoga puta u startu smo u deficitu sa tri-četiri igrača zbog kartona i povreda. Međutim, ja im svima uvek govorim da svi igrači treba da budu potpuno spremni, jer kada dobiju priliku da igraju moraju biti maksimalno motivisani za tu utakmicu. Tako važi i za Kruševac, imamo već plan za startnu postavu, ali sve stavljamo u rezervu, vreme je hladno, tereni su teški tako da smo obazrivi", kaže Tešović.


Prvotimac Miloš Adamović očekuje kvalitetnu utakmicu, sa željom da upravo Mačva bude klub koji će Kruševljanima prekinuti niz od pet pobeda.

"Radili smo naporno ove dve nedelje, pripremali smo se za Napredak i dobro znamo šta nas čeka. To je domaćinska ekipa, vođena Kosanovićem koji je i meni bio trener. Imao sam tu sreću da sarađujem sa njim i mislim da je veoma uspešan u svom poslu što je i pokazao rezultatima, imaju pet vezanih pobeda. Na nama je da tu njihovu seriju zaustavimo i ja se nadam da će to biti u ovoj utakmici u subotu", navodi Adamović.

U proteklih 16.kola šabačka Mačva je zabeležila pet pobeda, dva remija i devet poraza i sa 17 osvojenih bodova zauzima deveto mesto na tabeli, dok je ekipa Napretka trenutno na petom mestu superligaške tabele sa sedam pobeda, isto toliko remija i dva poraza.

pr Ana Acan