Mačva sutra dočekuje Čukarički
U utakmici 18. kola Super lige Srbije u Šapcu, snage na terenu će odmeriti gostujući Čukarički i domaća Mačva. Utakmica se igra u subotu, 01. decembra od 15 časova.

Na redovnoj konferenciji za novinare u najavi kola, šef struke Šapčana, Darko Tešović ističe veliki optimizam kada je reč o nastavku prvenstva, a za sutrašnji meč kaže da je jedan od najvažnijih u nizu utakmica koje su pred Mačvom.

"U proteklih nekoliko dana, radili smo na greškama koje smo uočili da smo pravili u prethodnoj utakmici sa ekipom Napretka u Kruševcu, koju smo izgubili spletom okolnosti to moram da istaknem i da nismo mi baš bili nadigrani koliko nismo pružili dovoljno energije da pružimo jači otpor Kruševcu. Da smo pogodili gol, umesto prečke kod 1:0 i igrača više za nas, sigurno bi bilo sve drugačije. Prva od naredne četiri utakmice sa Čukaričkim je jedna od najvažnijih u nizu, jer sam plasman Čukaričkog na tabeli koji zauzima četvrtu poziciju, govori koliko su oni ozbiljna ekipa. Neću analizirati pojedinačno igrače, jer je to ekipa sastavljena od vrlo školovanih i talentovanih igrača Partizana, Čukaričkog i igrača koji su sa strane došli u klub koji ima jednu dobru i stabilnu situaciju što je preduslov za dobre rezulate. Imamo možda jednu olakšavajuću okolnost jer sutra dvojica od najboljih igrača Docić i Bogosavac neće biti u sastavu, međutim i oni imaju adekvatne zamene koje mogu da pruže maksimum. Očekujem da sutra po dogovoru odradimo sve muški, jako i fudbalski, da ljudi koji vole fudbal i dođu na tribine imaju šta da vide i da uživaju", naveo je Tešović.

Kapiten crveno-crnih Filip Pejović kaže da je u sutrašnjem meču cilj pobeda, iako su gosti ove sezone zahvaljujući tvrdoj i pravoj takmičarskoj igri na visokoj poziciji na tabeli. "Kao i pred svaku utakmicu, ja volim da kažem da od nas zavisi krajnji ishod. Kada pogledamo tabelu vidimo da u preostala četiri kola moramo da prikupimo još bodova. I sutrašnji meč je prilika za to, iako je ekipa Čukaričkog odlična i za razliku od prethodnih sezona, ove igra baš takmičarski fudbal, tvrdo i na rezultat, zbog čega očekujemo zahtevnu utakmicu kojoj disciplinovano moramo da pristupimo. Cilj nam je pobeda i pozivam navijače da dođu u što većem broju jer nam njihova podrška mnogo znači", kaže Pejović.

Prvotimac Ivan Obrovac kaže da je ekipa motivisana da od sutrašnjeg meča pa sve do kraja prvenstva prikupi što više bodova. "Dočekujemo jednu veoma dobru ekipu vođenu iskusnim trenerom, ali to neće mnogo uticati na nas, mi ćemo biti motivisani da počev od sutrašnje utakmice pa do kraja ovog dela prvenstva, pokušamo da ostvarimo što bolje rezultate, da prikupimo što više bodova, kako bi na proleće bili rasterećeniji. Sutra ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobedu i verujem da će u nastavku prvenstva sve one prečke i stative sada zameniti lopta u golu. Ovom prilikom pozivam publiku da sutra dođe na tribine i da se zajedno borimo za bodove", navodi Obrovac.

Na stadionu Mačve blagajne sa radom počinju sutra u 13 sati, kada se otvaraju i kapije stadiona.

pr Ana Acan