Fk Mačva - Fk Donji Srem 0:4
Posle serije dobrih rezultata u pripremnom periodu za fudbalere Mačve došao je i period (red) za poraze. Drugi u nizu jer posle utakmice protiv Radničkog iz Obrenovca danas je bolja od crveno-crnih bila ekipa prvoligaša Donjeg Srema. U današnju utakmicu ušli smo oslabljeni bez Ristivojevića, Kovačevića, Radovanovića i još nekoliko igrača na koje se ozbiljno računa za predstojeći nastavak prvenstva. Prvo poluvreme i nastavak drugog do 70. minuta obeležila je dobra igra u jedne i druge ekipe. Šta se dogodilo od 70. minuta?, pitali smo šefa stručnog štaba Fk Mačva Jana Gavalovskog:

- U prilici smo da vidimo i dobre i loše strane našeg tima i tu nema šta da se doda. Ovaj poraz koji smo danas doživeli treba gledati kroz prizmu pripremnog perioda i kao takav nam može biti samo od pomoći jer pouke koje sada izvučemo će postati dragocene u martu kada startuje nastavak takmičenja u Srpskoj ligi Zapad. Ipak, naglašavam da smo do 70. minuta imali realno stanje na terenu ali smo se odlučili da u preostalih 20. minuta šansu ukažemo mlađim igračima koji po iskustvu nisu mogli da pariraju veoma kvalitetnim igračima Donjeg Srema. Uveren sam da je sve ovo (mislim na poslednja dva rezultata) samo prolazni period i da će plod našeg izuzetno dobrog rada doći do punog izražaja onda kada to stvano bude važno, a to je ono što svi sa strpljenjem očekujemo - prolećni deo prvenstva. Ovim putem bih želeo da se zahvalim navijačima i prijateljima kluba koji se svakodnevno raspituju za naš rad i rezultate. Moja poruka svima Vama kojima je crveno-crna boja draga i blizu srca jeste: nećemo izneveriti Vaša očekivanja, borićemo se i na zelenom terenu dokazati da smo najbolji! Od Vas tražimo podršku i navijanje sa tribina našeg stadiona u Šapcu!
Reči trenera Gavalovskog odslikavaju atmosferu u svim segmentima kluba od svlačionica do sale za sastanak Uprave kluba. Svi su jedinstveni u mišljenu da ovaj tim Mačve ima snagu da osvoji prvo mesto koje vodi u Prvu ligu Srbije. Sledeća pripremna utakmica naših fudbalera će biti u Erdeviku gde ćemo snage odmeriti sa domaćinom ekipom Sloge. Utakmica počinje u 13h

Sreda 29.02.2012. - Erdevik

Fk Sloga - Fk Mačva

početak u 13h