Mlađe kategorije FK Mačva startovale sa pripremama
Omladinci, kadeti i pioniri FK Mačva otpočeli su pripreme za nastavak takmičenja u svojim ligama. Jesenji deo prvenstva omladinci su završili na šestom mestu Prve omladinske lige, dok kadeti trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli Prve kadetske lige Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije. Mačvini pioniri u Kolubarsko-mačvanskoj ligi FSRZS, takođe mogu da se pohvale dobrim trenutnim plasmanom - trećim mestom na tabeli, dok su u drugoj međuopštinskoj ligi lideri na tabeli.

Omladinci i kadeti treniraju zajedno i kako ističe trener, Slobodan Radojčić već su isplanirani i prijateljski susreti.

"Već u subotu, 26. januara ugostićemo ekipu Zvijezde iz Stanišića. Prvi će igrati kadeti od 11 sati, a potom i omladinska selekcija od 13 sati. U planu je i utakmica sa ekipom Spartaka iz Subotice, zatim prijateljski mečevi u Šapcu sa ekipom Vojvodine i Partizana. Kadete u nastavku prvenstva očekuje borba za prvo mesto, a verujem da takav uspeh može da ostavri i omladinska selekcija, jer su jesenji deo prvenstva igrali dobro, ali rezultat nije ispratio kvalitetnu igru. Međutim očekujem da će se i oni uključiti u borbu za prvo mesto, iako nam to nije prioritet. Mačva kroz trenažni proces mlađih kategorija i sve ove utakmice, želi da stvori što više pojedinaca koji će konkurisati za prvi tim. Već imamo dogovor sa šefom Stručnog štaba, Darkom Tešovićem, da povremeno uključujemo omladince da rade sa prvotimcima kako bi i on mogao da ima uvid u kvalitet koji posedujemo", navodi Radojičić.

Trener Mačvinih pionira, Dejan Sarić zadovoljan pruženim fudbalskim partijama tokom jesenjeg prvenstva, ambiciozno ulazi i u pripremni period. "Podeljeni smo u dve grupe, 2004. i 2005. godište. Stariji pioniri takmiče se u Kolubarsko-mačvanskoj ligi i trenutno zauzimaju treće mesto, dok su mlađi pioniri lideri na tabeli u drugoj međuopštinskoj ligi. Ja lično se prvi put susrećem sa ovim najmlađim kategorijama, ali to pričinjava jedno zadovoljstvo i lep rad. Mi smo tu da ih usmeravamo ka sportu, obuci i budućim prvotimcima Mačve", kaže Sarić.

Prvenstvo u Prvoj omladinskoj i kadetskoj ligi Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, nastavlja se polovinom marta.

pr Ana Acan