Prvotimci Mačve sutra putuju na pripreme u Bugarsku
Od starta priprema za nastavak supreligaškog prvenstva prošle su dve nedelje i fudbaleri Mačve su uspešno realizovani zacrtane planove u prvom delu priprema. U nastavku, baza crveno-crnih biće u Bugarskoj u gradu Burgas, gde ih očekuje naporan rad i nekoliko prijateljskih susreta.

Šef stručnog štaba, Darko Tešović kaže da su ove prve dve nedelje rada u Šapcu protekle po predviđenom planu, a na pripremama u Bugarskoj sledi još teži i ozbiljniji rad. "Imali smo par sitnih stvari oko rešavanja igračkog kadra, koje smo završavali u hodu, tako da ništa nije ometalo plan u ovom delu priprema. Na pripremama u Bugarskoj u planu je da kroz prijateljske susrete dolazimo do željene forme za početak prvenstva. Planirane su četiri utakmice, svaki treći dan po jedna, a protivnici će biti dosta različiti nego što su u Srbiji, što će nam višestruko značiti, posebno mlađim igračima da se iskale, a ovi stariji da potvrde ono što ja od njih i tražim – da mlađi igrači stasaju uz njih. Želimo da napravimo jednu dobru mladu ekipu Mačve, koja će se sutra takmičiti i biti konkurentna u Super ligi, a ne samo da se razmišlja o opstanku u ovom rangu takmičenja", kaže Tešović.

Na pripreme u Bugarsku neće otići Ivan Obrovac koji će najverovatnije karijeru nastaviti u inostranstvu, dok je ponudu inostranog kluba odbio Igor Ristivojević tako da će u nastavku prvenstva i dalje nostiti Mačvin dres. "Nismo mnogo toga menjali jer nismo ni želeli. Tamo gde smo imali problem, na desnom štoperu i desnom beku, dobili smo dolaskom Marka Mijailovića i sve ostalo je na svom mestu. Postoji mogućnost da Ivan Obrovac karijeru nastavi u inostranstvu jer ima ponudu koja je vrlo realna i on neće sa nama putovati u Bugarsku. Ristivojević je takođe imao mogućnost inostrane karijere, koju je odbio i u nastavku prvenstva biće u Mačvinom dresu. U svakom slučaju, prelazni rok traje do 08.februara i tek kad neko potpiše ugovor onda može sa sigurnošću da se kaže da je to to", objašnjava Tešović.

Iz omladinskog pogona Mačve, na pripreme u Bugarsku odlazi i omladinac Zoran Zejić, koji je svojim talentom i dobrim fudbalskim partijama u prethodnom periodu konkurisao za mesto u prvom timu. "Srećan sam što mi se ukazala prilika da treniram sa prvim timom i velika je čast što ću imati mogućnost da otputujem na pripreme u Bugarsku. Znam da me očekuje težak i zahtevan rad, ali ja sam spreman da dam svoj maksimum, dokažem se i ostanem sa njima", priča zadovoljno Zejić.

O kvalitetu fudbalera Mačve ne govori samo interesovanje inostranih klubova. Prvotimac Nemanja Tošić dobio je poziv od selektora reprezentacije Srbije, Mladena Krstajića za nastup na prijateljskim utakmicama reprezentacije Srbije u okviru ovogodišnje turneje na Barbadosu. Da je ovo još jedan istorijski uspeh kluba govori podatak da je Mačva u svojim redovima reprezentativca poslednji put imala davne 1951.godine.

Raspored prijateljskih susreta u Bugarskoj:
30.01. FC Chernomorets (Burgas) – FK Mačva, 14:00 (Stadium Chernomorets)
02.02. FK Mačva – FC Beroe (Stara Zagora), 14:00 (Campus)
04.02. FK Mačva – FC Botev (Plovdiv), 14:00 (Campus)
06.02. FK Mačva – FC Farul (Costanta) ili FC Rapid (Bukurešt), 14h (Campus)

Nastavak superligaškog prvenstva zakazano je za 16. februar, kada će u okviru 22. kola Šapčani dočekati ekipu Mladosti iz Lučana.

pr Ana Acan