Mačva u Bugarskoj pobedom startovala odigravanje prijateljskih susreta
Odigravanje prijateljskih susreta u okviru priprema za nastavak superligaškog tamičenja, fudbaleri šabačke Mačve počeli su pobedom nad današnjim protivnikom, bugarskim klubom Chernomorets 1919 (Burgas), rezultatom 3:0 (2:0). Golove su postigli Dejan Babić u 10. minutu, Đorđe Šušnjar u 13. i Nemanja Tošić u 88. minutu utakmice.

Šef struke, Darko Tešović kaže da boravak na pripremama u Burgasu protiče po predviđenom planu i da je zadovoljan prikazanom igrom u prvoj prijateljskoj utakmici.

"Današnji susret smo igrali u dva poluvremena po 45minuta i za prvu utakmicu sam skroz zadovoljan. Prvo poluvreme je bilo odlično, dva lepa gola posle sjajnih akcija, dok je drugi deo igre bio malo nervozniji sa obe strane. Tošić je nakon kornera skočio i postigao lep gol za 3:0. Inače, za sada nas vreme u Bugarskoj dobro služi, smeštaj je odličan, hrana dobra, igrači se ponašaju onako kako i treba da se ponašaju profesionalci - disciplinovano i odgovorno. Nemamo nikakvih problema i sveukupni utisak je za sada odličan", kaže Tešović.

Prvo poluvreme: Puletić (g), Marković, Marić, Jevtić, Ivić, Božić, Babić, Marveggio, Šušnjar, Jeremić, Stevanović. Drugo poluvreme: Vićić (g), Pejović, Tošić, Mijailović, Ristivojević, Jovanović, Milosavljević, Adamović, Gigić, Gavrić i Gemović.

Naredni prijateljski susret u Bugarskoj prvotimce Mačve očekuje sa ekipom FC Beroe (Stara Zagora). Utakmica se igra 02.februara od 14 časova na stadionu Campus.

pr Ana Acan