Mačva bez bodova u Šapcu
U utakmici 22. kola Super lige Srbije, šabačka Mačva nije uspela da na svom terenu izbori bodove. U susretu sa ekipom Mladosti iz Lučana, gosti su jedinim pogotkom u meču, i to iz penala, došli do sva tri boda. Strelac za ekipu Mladosti bio je Aleksandar Pejović u 10.minutu susreta.

Šapčani su dominirali tokom celog meča, a u šansama su bili Gavrić, Šušnjar, Babić, Adamović... U prvom delu meča, kod starta Ristivojevića nad Tumbasevićem posle dosta neodlučnosti i konfuzije među sudijama, glavni arbitar nesigurno pokazuje na belu tačku na opšte zaprepašćenje domaćih fudbalera i negodovanja sa tribina blizu 3.000 posetilaca. Uspešnim izvođenjem penala, ekipa Mladosti dolazi do vođstva u 10. minutu susreta.

U drugom delu igre, Šapčani su ponovo sa većim posedom lopte i u brojnim šansama iz dobrih akcija i šuteva sa distance, ukupno devet u okvir gola, međutim crveno-crni nisu uspeli da rezultat, sa rivalom koji je zabeležio tri šuta u celom meču, preokrenu u svoju korist.

Negodovanje brojne publike sa tribina bilo je prisutno do poslednjeg minuta susreta, zbog opšteg utiska svih prisutnih na stadionu Mačve, da je superligaški susret prevelik zalogaj za sudiju Momčila Markovića, jer elitni rang takmičenja ne treba da bude poligon za učenje.

Na konferenciji za novinare šef struke ekipe Mladosti, Nenad Milovanović zadovoljan je što su u prvoj utakmici nakon dvomesečne pauze zabeležili pobedu na gostujućem terenu.

"Moram da kažem da su dve identične utakmice u Lučanima u jesenjem delu kada smo poraženi sa 1:2 i ova današnja sa našom pobedom od 0:1. U Lučanima smo mi dominirali i pravili šanse, kao što je Mačva danas. Posebno u prvih 20 minuta je imala tri izrazite šanse, gde je naš golman izvanredno reagovao, mi smo iskoristili taj jedanaesterac. Svesno smo sačekali u drugom poluvremenu da Mačva izađe, da probamo kroz neku kontru, polukontru i damo drugi gol, dok je sve to vreme Mačva pravila igru i dominirala. Imala je dva-tri šuta sa distance, jako dobra gde je ponovo naš golman dobro reagovao. Sve u svemu, mislim da je Mačva odličan tim, odlično pripremljena sa dobrom dubinom, sa Šušnjarom, Adamovićem, Gavrićem i neće nikome sigurno biti lako ovde u Šapcu, i ovo su zlata vredni bodovi za nas. Zahvaljujem se na korektnom ponašanju domaćina, korektnoj publici, jedan pravi ambijent u Šapcu ovo samo da poželi srpski fudbal", rekao je Milovanović.

Šef stručnog štaba šabačke Mačve, Darko Tešović kaže da loša završnica brojnih izuzetno dobrih šansi, nije omogućila preokret rezultata.

"U samoj pripremi ove utakmice pokušali smo da razotkrijemo Mladost, šta ona to ima, a ima mnogo kvaliteta i mislim da smo uspeli u jednoj velikoj meri. Na ono što nismo mogli da utičemo, to je taj jedanaesterac koji je i presudio. Tačno je da smo dominirali, stvarali šanse, ali isto tako je i tačno da nismo bili pravi u tim završnicama, što je u pripremnom periodu mene radovalo na koji način smo rešavali te situacije. Ja sam pokušao da igračima skinem teret sa leđa nekog moranja i da odigraju utakmicu, ako ne sa pobedom ovakvog rivala, a uverili smo se u Lučanima da je i to moguće, onda bar da je ne izgubimo. Nismo uspeli u tome, ali bitka i dalje traje, izgubili smo samo jedan deo, nestaje život sa jednom izgubljenom utakmicom, Mačva i dalje žestoko ima šanse za gornji deo tabele. Sledeća utakmica je sa Zemunom i već od sutra počinjemo da se pripremamo za novi izazov", navodi Tešović.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Jovanović, Babić (Gemović od 74.min), Gavrić, Šušnjar, Mijailović, Ristivojević, Adamović i Jeremić (Đoković od 64.min).

Mladost: Rosić (g), Milošević (k), Bojić, Pejović, Pešić, Radivojević (Jovanović 82.min), Tumbasević, Leković, Jovanović, Pavlović i Bojović (Ristić od 90.min). Žuti kartoni: Milošević 07, Pejović 57. i Jovanović 82.min.

U narednom, 23. kolu Super lige Srbije, šabačka Mačva gostuje ekipi Zemuna.

pr Ana Acan