Mačva sutra dočekuje Proleter
U okviru 27. kola Super lige Srbije, šabačka Mačva sutra dočekuje ekipu proletera iz Novog Sada. Utakmica se igra od 18 časova. U prvom delu sezone, Šapčani su na gostovanju ekipi Proletera poraženi minimalnim rezultatom od 1:0, tako da je sutrašnji meč odlična prilika za revanš i borbu za nove važne bodove.

Šef struke crveno-crnih Darko Tešović na konferenciji za novinare FK Mačva u najavi kola, kaže da je podrška navijača na prošloj utakmici u Bačkoj bila velika energija igračima i očekuje da će još brojnija publika na sutrašnjem meču na domaćem terenu biti još veći motiv i podstrek za fudbalere.

"Počinjem ovaj put izlaganje sa akcentom na značaj ogromne podrške navijača našim momcima jer upravo je publika ta koja iz igrača izvlači maksimum u nekim teškim trenucima, tako je bilo i u prošloj utakmici. Sutra nam dolazi jedna tvrda ekipa, za koju tražimo način da ih pobedimo. Ono što mene najviše raduje jeste da su svi igrači spremni, sem onih koji su pod suspenzijom zbog kartona Tošića, Adamovića i Obrovca. Svi ostali su spremni, zdravi i jedva čekaju da odigraju tu utakmicu koja nam opet daje šansu da dopišemo nove bodove. Ponoviću se – sve dok dopisujemo bodove, dobro je i ja neću biti nezadovoljan. Ekipa Proletera ima dosta dobrih i kvalitetnih pojedinaca, igraju čvrsto, ali ja se baziram samo na svoju ekipu koja je izuzetno motivisana i prošla pobeda je jedan dobar impuls, tako da nemamo nijedan razlog da se ne prikažemo u dobrom svetlu", rekao je Tešović.

Štoper crveno-crnih, Igor Ristivojević kaže da je pobeda Bačke igračima vratila samopouzdanje, ali i da ti bodovi ništa neće doneti ukoliko i sutra ne izbore pozitivan rezultat. "Ekipu Proletera dosta dobro znamo, upoznati smo sa njihovim slabostima, tako da ćemo pokušati da napadamo tamo gde su najtanji. Pozivam navijače da dođu sutra u što većem broju i da se ponovo zajedno izborimo za nove bodove."

Napadač Aleksandar Đoković takođe sa optimizmom ulazi u sutrašnji meč. "Sutra će biti težak i čvrst meč, ali ja verujem da možemo izaći kao pobednici. Siguran sam da će kao i do sada podrška sa tribina biti brojna, da ćemo svi zajedno napraviti pravu fudbalsku atmosferu i nadam se proslaviti još jednu pobedu."

Nakon 26 odigranih kola, Šapčani zauzimaju desetu poziciju na tabeli sa 28 bodova, dok se ekipa Proletera nalazi na sedmom mestu sa 34 boda.
pr Ana Acan