Šapčani u subotu gostuju ekipi Bačke
U okviru 32.kola Super lige Srbije, šabačka Mačva u subotu, 20. aprila gostuje u Bačkoj Palanci. Utakmica sa ekipom OFK Bačka počinje u 17 časova.

O prvenstvenoj utakmici koja je nedavno odigrana u Bačkoj, dugo se pričalo jer je šabačka Mačva u poslednjih 15 minuta meča bez dva isključena igrača, uspela da sačuva rezultat od 0:1 i sa gostovanja donese sva tri boda u Šabac. Crveno-crni očekuju teško gostovanje ekipi Bačke i u subotnjem meču.
Darko Tešović, šef stručnog štaba

Darko Tešović: „Za nas je najbitnije da smo ovu fazu takmičenja startovali pobedom. Ekipa je spremna i čekamo utakmicu kao i svaku narednu. Moramo biti svesni da Bačka ima dobre pojedince, uzeli su veliki bod u Surdulici, što je rezultat dobre igre. Poznajemo se dobro, možda se desi neko iznenađenje, ali mi smo spremni i na to. Bačka će sigurno odmah krenuti punom snagom na nas, imaju mnogo motiva, igraju pred svojom publikom, međutim kada se nešto mora i kada ste pod pritiskom, onda je to dosta teško, posebno ako govorimo o psihološkom momentu. Isto tako ni Mačvi ne manjka motiva, idemo na gostovanje da pokažemo igru po kojoj smo prepoznatljivi i koja nas krasi. Svi igrači su spremni, bez povreda, a u konkurenciji za sastav nije samo Miloš Adamović zbog parnih kartona.“

Šapčani nakon prve plejaut utakmice imaju 19 bodova, Radnik i Voždovac po 20, dok je Spartak trenutno na prvom mestu sa 22 boda. Sa pet bodova manje u odnosu na Mačvu trenutno je Bačka, Rad ima 11, a po deset bodova Zemun i Dinamo.

Inače, na osnovu trenutnog rasporeda, pred šabačkom publikom treću plejaut utakmicu crveno-crni će odigrati u četvrtak, 25. aprila, kada dočekuju ekipu Zemuna. Utakmica se igra od 18 časova.

pr Ana Acan