Slavlje u Šapcu, Mačva savladala Spartak
Izuzetno važan korak za opstanak u društvu najboljih fudbalskih klubova u Srbiji, napravili su fudbaleri Mačve večerašnjom pobedom u četvrtoj plejaut utakmici, koju su u okviru 34.kola Super lige Srbije pred šabačkom publikom odigrali sa ekipom Spartaka. Utakmica je završena rezultatom 2:1 (1:1). Dvostruki strelac za Šapčane bio je Petar Gigić u 41. i 63.min, dok je za ekipu Spartaka gol postigao Stefan Denković iz penala u 20.minutu susreta.

Do vođstva prvo su došli gosti nakon uspešne realizacije sa bele tačke Stefana Denkovića u 20.minutu. Crveni karton Marčića u 38.minutu dovodi u problem ekipu Spartaka, a šansu za izjednačenje uspešno koristi Petar Gigić u 41.minutu. Šapčani su imali priliku da na odmor odu sa golom prednosti, ali sa bele tačke iz redova crveno-crnih nije bio precizan Mladen Lazarević. Međutim, fudbaleri Mačve su u drugom delu igre nastavili da nižu šanse i svojim drugim golom Petar Gigić u 63.minutu postavlja konačnih 2:1.
Dvostruki strelac Petar Gigić

Darko Tešović: „Čestitam mojim igračima na jednoj požrtvovanoj igri. Nema potrebe da bilo kome objašnjavam koliko je nama bila potrebna ova utakmica, ne sama pobeda da bi upisali tri boda, nego sa psihološke strane, jer su ljudi počeli mnogo ružno da pričaju o Mačvi bez ikakvog razloga. Igrači su toga bili svesni. Jednostavno se desio loš dan i morali smo to da ispravimo. Oni su spremno ušli u ovu utakmicu i mislim da smo apsolutno kontrolisali utakmicu. Iz jednog negativnog rezultata koji je bio apsolutni šok za sve, igrači nisu stali, prevazišli su sve to i došli smo do onog rezultata koji nam je bio preko potreban. Mi i dalje jurimo to prvi mesto u našoj grupi, sutra ćemo na treningu analizirati večerašnji meč i spremamo se već u nedelju za jednu vrlo dobru ekipu Voždovca. Hvala navijačima koji su došli i na današnji praznik da bodre Mačvu i mogu samo da obećam da se utakmica kao što je bila protiv Zemuna više nikada neće dogoditi, bar dok sam ja tu.“

Predrag Rogan: „Čestitam Mačvi na pobedi, ali i mojim igračima. Opšti utisak, više me boli što smo ostali bez četiri igrača, dve teže povrede, potkolenica Đenića u prvom poluvremenu i povredu kosti na licu Obradovića, kao i dva isključena igrača. Šta je tu je, okrećemo se narednoj utakmici. Mačvi želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Mi nismo priveli prvenstvo još uvek kraju, ima još da se igra, fokus je na novoj utakmici, kući protiv Radnika.“


Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Gigić (Jovanović od 90.min), Gavrić, Mijailović, Adamović, Lazarević (Marić od 55.min), Đoković (Marković od 70.min) i Milosavljević. Žuti kartoni: Mijailović 34. i Adamović 48.min.

Spartak: Ostojić (g), Kerkez, Tekijaški, Đenić (Jočić od 46.min), Milošević, Glavčić (Dunđerski od 79.min), Denković, Obradović (Mladenović od 77.min), Tufegdžić, Marčić i Otašević. Žuti kartoni: Ostojić i Đenić u 45.min. Crveni kartoni: Marčić 38 i Dunđerski 87.min.

U narednom, 35. kolu Super lige Srbije, Šapčani će svoju petu plejaut utakmicu odigrati u nedelju, 05.maja kada gostuju ekipi Voždovca.
pr Ana Acan