Šabačka Mačva spremna za start nove superligaške sezone
Start nove superligaške sezone šabačka Mačva dočekuje potpuno spremno, a u proteklom pripremnom periodu radilo se na svim segmentima. U klub su pristigli novi igrači, a i radovi na infrastrukturi stadiona uspešno se privode kraju. Predsednik FK Mačva Ivica Kralj kaže da se u proteklih mesec i po dana sve odvijalo po planu i na uređenju infrastrukture i kada je reč o prelaznom roku.
Ivica Kralj, predsednik FK Mačva

„Rekonstrukcija travnate podloge privodi se kraju, postavljeno je 5.000 metara drenažnih cevi, nov moderan zalivni sistem, a izvođač radova firma Garden BGD sve ove poslove odradila je kvalitetno, po evropskim standardima i poštujući rokove, zbog čega im se zahvaljujemo. Sve je kako smo i očekivali i sada ćemo imati još bolje uslove za kvalitetan fudbal. Planiramo još uređenje podtribinskog prostora, sa novim modernim svlačionicama, tako da idemo korak po korak. Kada je reč o igračkom kadru, Mačva već nekoliko godina nema velikih promena i lomova u ekipi. Ostao je popriličan broj igrača iz prošle sezone i prethodnih godina, a uz još nekoliko novih imena, verujem da će ova sezona biti uspešnija od prethodne“, navodi predsednik Ivica Kralj.

Prvu utakmicu u sezoni 2019/20. Linglong Tire Super lige Srbije, šabačka Mačva odigraće sa ekipom Vojvodine. Utakmica se igra na stadionu u Bačkoj Palanci, sutra od 20 časova. Na konferenciji za novinare FK Mačva šef stručnog štaba Darko Tešović i prvotimci izneli su svoja očekivanja od nove superligaške sezone i sutrašnjeg meča.

„Zadovoljan sam proteklim pripremnim periodom, sve je proteklo po planu, vremenski uslovi su nas poslužili, zdravstveni bilten ekipe je dobar što je najvažnije. Izuzetno mi je drago što nismo mnogo menjali ekipu, na tome sam i radio, a sa druge strane i da je malo podmladimo, kako bi Mačva išla pravim putem, gledajući u budućnost. Što se tiče sutrašnje utakmice, odlično poznajemo protivnika, znamo tradiciju Vojvodine, igrače koji igraju u klubu, a čovek koji ih vodi je izuzetan motivator, tako da ćemo imati jedan ozbiljan posao na startu sezone. Međutim i mi ulazimo u ovaj susret sa ozbiljnom igrom, rezultat nam je bitan i sabiranje bodova. Prvenstvo je dugačko i svaki bod koji budemo osvojili biće zlatan. Znači, u Bačku Palanku ne idemo da se predamo, igrači su spremni i jedva čekaju da počne prvenstvo. Takođe novajlije u ekipi su u postupku registracije, sve ostalo je u redu tako da očekujem dobru i kvalitetnu sezonu, kao i sutrašnju utakmicu sa obe strane“, kaže Tešović.

Kapiten crveno-crnih, Filip Pejović izrazio je zadovoljstvo tokom priprema, kao i raspoloženjem koje vlada u ekipi, u koju su se već odlično uklopili novi igrači. „U narednoj sezoni očekujem više nego u prošloj, to su neke klupske ali i moje lične ambicije. Što se tiče sutrašnje utakmice, mislim da sve zavisi od nas. Očekujem da svi pokažemo takmičarski kvalitet i potencijal koji objektivno posedujemo. Verujem u moje saigrače, u sve ljude koji rade u klubu i mislim da će sve to biti vidljivo na terenu u ovoj sezoni.“

Golman Dušan Puletić veruje da će nova sezona biti još uspešnija. „Potpuno spremno dočekujemo novu sezonu, a prvog protivnika ekipu Vojvodine izuzetno poštujemo. To ne znači da ćemo na gostovanje otići sa belom zastavom, čak mislim da ćemo da odigramo jednu veoma dobru utakmicu i da pokažemo da je pred nama sigurno jedna lepa sezona.“
Nova travnata podloga na stadionu FK Mačva

U novoj sezoni u dresu Mačve među novajlijama su golman Milovan Lekić (Radnik Surdulica), Mile Vujasin (Radnički Kragujevac), Filip Čermelj (Teleoptik), Marko Jeremić (Bežanija), Nikola Dukić (Kievo Verona), Stefan Ilić (Teleoptik) i Nikola Kovačević (Radnik Surdulica).

pr Ana Acan