Mačva na gostovanju bez bodova
Na startu superligaškog prvenstva šabačka Mačva nije uspela da izbori bodove. U večerašnjoj utakmici u Bačkoj Palanci pobedu je odnela ekipa Vojvodine rezultatom 3:1 (0:0). Dvostruki strelac za domaćine bio je Bojan Matić, dok se u listu strelaca upisao i Miodrag Gemović u završnici susreta. Pogodak za Mačvu postigao je Aleksandar Stevanović u 79.minutu sa oko 18 metara.

Darko Tešović: „Mislim da rezultat neoslikava pravi tok utakmice. Prvo poluvreme je bilo čvrsto i jako, bez šansi, ali u drugom dešava se baš ono čega smo se plašili. Prekid i primamo gol, a potom i drugi na brzinu. Vratili smo se u utakmicu na dobar način, Stevanović je postigao lep gol sa 18 metara, međutim na čudan način primamo i treći gol. Sve u svemu zaslužena pobeda Vojvodine.“

Vojvodina: Rockov (g), Devetak, Đurišić, Saničanin, Matić (Gemović od 75.min), Drinčić, Bojić, Stojković, Veselinović (k), Đuričin (Zukić od 63.min), Eze. Žuti kartoni: Saničanin 37.min, Bojan Matić 68, Devetak 86.min.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), N. Jovanović (Božić od 80.min), Marić, Marković (Stevanović od 72.min), Šušnjar, Mijailović, Ristivojević, Adamović, Jeremić (Ilić od 34.min), Milosavljević. Žuti kartoni: Mijailović 58.min, Ristivojević 66, Stevanović 83, Milosavljević 84, Ilić 84.min.
U narednom, 02.kolu Linglong Tire Super lige Srbije, Šapčani na svom terenu dočekuju ekipu Inđije.
pr Ana Acan