Nikola Ašćerić i zvanično fudbaler šabačke Mačve
Svojim potpisom, Nikola Ašćerić postao je i zvanično fudbaler šabačke Mačve. Na poziciji napadača, karijeru je otpočeo u Radničkom iz Beograda, a onda je svoj talenat imao priliku da pokaže u redovima brojnih inostranih i domaćih klubova. Želja da se iz švedskog kluba ponovo vrati na domaći teren sada je i ispunjena, naveo je Ašćerić za klupski sajt.

„Imao sam želju da se vratim u srpski fudbal i tražio sam pre svega zdravu sredinu kako bih mogao da ostvarim ono što sam sebi zacrtao, ne bih da otkrivam odmah sve, naravno reč je o sportskim ambicijama. Igrao sam u brojnim klubovima i mogu da kažem da je to velika prednost za fudbalera, ukoliko iz tog iskustva znate da izvučete ono najbolje. U klubu u Švedskoj su me pitali zašto sam promenio ovoliko klubova, moj odgovor je bio potpuno iskren i jednostavan – zašto bih ostajao u klubu u kojem se ne osećam srećno i zadovoljno. Kada je reč o Mačvi, nadam se da ću se što pre uklopiti u ekipu i da ću, što je više moguće doprineti dobrim rezultatima“, ističe Ašćerić.

Svojim najvećim uspehom u dosadašnjoj karijeri u srpskom fudbalu smatra vreme kada je Vojvodina osvojila treće mesto i četvrti krug kvalifikacija za Ligu Evrope.

pr Ana Acan