Mačva i Inđija podelili bodove
Prvu utakmicu na domaćem terenu u novoj superligaškoj sezoni, šabačka Mačva je odigrala večeras sa ekipom Inđije nerešenim rezultatom 2:2 (0:1). Golove za Šapčane upisali su Miloš Adamović u 49.min i Nikola Ašćerić u 84.min, dok su za ekipu Inđije golove postigli Nemanja Vidić u 20.min i Vasilije Janjić u 89.minutu.

U prvom delu igre Šapčani su bili dominantniji, sa dosta šansi, međutim gosti su uspeli da prvi dođu u vođstvo pogotkom Vidića u 20.minutu. Na odmor crveno-crni su otišli sa minimalnim zaostatkom, da bi već nakon četiri minuta u nastavku, iz slobodnog udarca, sa oko 20 metara, Miloš Adamović loptu uputio direktno pod prečku golmana Inđije. Blizu 3.000 navijača na tribinama Mačve posebno je obradovao novajlija u redovima crveno-crnih, Nikola Ašćerić koji svojim prvencem Mačvu dovodi do prednosti u 84.minutu. Nažalost, mali pad koncentracije domaćina i pogodak Janjića u završnici meča, obe ekipe dovodi do samo jednog boda.
Pogodak Miloša Adamovića
Pogodak Nikole Ašćerića
Darko Tešović: “Ne treba da budemo nezadovoljni. Znali smo da nas čeka jedna izvanredna ekipa Inđije I ja ne pridajem važnosti da li je protivnik došao iz Prve lige u Super ligu kroz baraž, naš večerašnji protivnik je izuzetno dobra ekipa sa smislom za igru, sa kojom se namučio I Partizan. Moram da kažem da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu, maltene odgovorili smo dobro na svaki njihov potez. Mislim da nam Inđija iako je dala dva gola, u prvom delu igre nije napravila nijednu šansu. Mi smo ih imali u prvom poluvremenu, kroz polušanse na sredini I preko bokova. Pokušavali smo, igrači su dali mnogo I vremenski uslovi nisu bili baš idealni, ali fudbal mora da se igra I po nepovoljnim vremenskim uslovima, nije alibi, ali igračima je nedostajalo još te svežine. Ovim rezultatom treba da bude zadovoljna ekipa Inđije, a mene raduje što smo iz 0:1 došli u 2:1. Međutim mala nesmotrenost, kao I protiv Vojvodine, koštala nas je sva tri boda. Raduje me što smo mi pošle dužeg vremena iz prekida dali dva gola, ali moraćemo da radimo još više na onom što nam se ponavlja je da primimo gol iz kornera, kako god on da se izvede, to je neverovatna stvar I to mora jednog trenutka stati. Zahvaljujem se brojnoj publici što je bodrila igrače, hvala I mojim momcima na borbenosti I mogu reći samo, da je sreće da sve superligaške utakmice budu sa po četiri-pet golova, da su ovako otvorene na obe strane – to je fudbal koji obećava. Svaki bod je bitan i okrećemo se novoj utakmici već od sutra.”

Srđan Blagojević: “Veliki bod za nas u ovom trenutku, prvi superligaški posle deset godina I zbog toga smo jako zadovoljni. Evidentno je da je bilo jako teško vreme za igru. Mislim da smo dobro krenuli u utakmicu nametnuli smo dosta stvari koje smo hteli, a ono što je nama bilo svojstveno uspeli smo da damo gol iz prekida. Nakon toga, drugo poluvreme pogotovo Mačva je uspela više da se nametne, I da poprilično dominira, što je za njih rezultiralo golom. Mi smo još uvek stegnuti, u neku ruku impresionirani Super ligom, ali već je danas bilo bolje nego u prethodnoj utakmici sa Partizanom. Očekujem da će u sledećim utakmicama sa te strane biti vidan napredak. Hoću da odam priznanje mojim igračima koji su smogli snage u poslednjih pet minuta, I ako ozbiljno poljuljani psihološki zbog drugog primljenog gola, da dodaju energije I želje I učine da se stigne do izjednačenja.”


Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Jovanović, Vujasin, Šušnjar (Ašćerić od 67.min), Mijailović, Ritivojević, Adamović, Stevanović (Đoković od 73.min) i Milosavljević (Marković od 90.min). Žuti kartoni: Adamović 18, Pejović 33 i Vujasin 82.min.

Inđija: Preković (g-k), Dimitrijević (V.Janjić od 72.min), Bjeličić (Bosančić od 85.min), Ilić, Bastajić, Banjac (Vraštanović od 58.min), Anđelković, Janjić, Rogač, Tomić I Vidić. Žuti kartoni: Vidić 30, M.Janjić 47, Bastajić 70, Anđelković 80.min.

U narednom, 03. kolu Linglong Super lige Srbije, fudbaleri Mačve gostuju ekipi Partizana.
pr Ana Acan